Klaipėdos teismas šuns sužalotam vaikui buvo dosnesnis

Klaipėdos apygardos teismas, apeliacine tvarka išnagrinėjęs bylą, kurioje kalbėta apie žalos atlyginimą nuo kovinio šuns nukentėjusiam mažamečiui, jo patirtą moralinę traumą įvertino dešimčia kartų didesne suma nei priteisė žemesnės instancijos teismas.

39-erių plungiškis Gintaras Gudaitis į teisiamųjų suolą sėdo atlikus ikiteisminį tyrimą dėl penkiamečio Tomo P. sunkaus kūno sužalojimo.

Be antsnukio vestas Gudaičių šeimos Stafordšyro terjeras įkando vaikui į veidą. Dėl likusio rando berniukui būtina plastinė operacija.

Plungės rajono apylinkės teismo teisėjas Virginijus Gedeikis G. Gudaitį pripažino kaltu dėl jo šuns išpuolio ir vasaros pradžioje skyrė tris mėnesius terminuoto laisvės atėmimo, bausmės vykdymą atidedant metams. Vyriškis įpareigotas per šiuos metus neišvykti iš savo gyvenamosios vietos ilgiau nei savaitei.

Jam teks atlyginti 3 929 litų civilinį ieškinį bei sumokėti už advokato paslaugas. Plungės apylinkės teismo sprendimu, kaltinamasis nukentėjusiam berniukui bei jo globėjai turėjo sumokėti po 1 000 litų už patirtą moralinę žalą.

Šis nuosprendis buvo apskųstas, mat berniuko globėjai šuns šeimininkui buvo pateikę daugiau nei 60 tūkst. litų civilinį ieškinį: 5 900 litų norėta prisiteisti turtinei žalai atlyginti, vaiko patirta moralinė žala vertinta 15 tūkst. litų, o jo globėjos – 40 tūkst. litų.

Klaipėdos apygardos teismas, apeliacine išnagrinėjęs šią bylą, mažamečio patirtą moralinę įvertino 10 tūkst. litų. Kitos ankstesniajame nuosprendyje minimos sumos išliko nepakitusios.

Anot nukentėjusiųjų advokato Arūno Žliobos, vis dar nežinia, ar šis nuosprendis bus apskųstas.

„Vakarų ekspresui” berniuko globėja Aurelija Šalvienė sakė, šuns šeimininkas kol kas nėra pravedęs nė cento.

„Priešingai – laiptinėje sutikti kaimynai užgaulioja mane ir vaikus. Apie tai pranešiau policijai, tačiau neturiu liudininkų ir negaliu įrodyti, jog tai tiesa”, – pasakojo moteris.

Anot penkiametį Tomą ir jo dešimtmetę seserį globojančios A. Šalvienės, teismo posėdžiuose iš priešininkų stovyklos ji ne kartą išgirdusi kritikos dėl to, kad globotinių neįsivaikina. Netgi akcentuota, kad svetimais vaikais nereikia taip perdėtai rūpintis.

Šiuo metu berniukas vis dar gydomas randą mažinančiais vaistais, o artimiausiu metu chirurgai turėtų nuspręsti, kada jam bus galima atlikti plastinę operaciją. Medikai pranašauja, kad operacija randą tik sumažins.

Penkiametis buvo sužalotas praėjusių metų rugpjūčio 25-ąją, kai kartu su dešimtmečiu globėjų sūnumi daugiabučio namo laiptinėje sutiko 12-metį Gudaičių sūnų, kuris vedėsi Stafordšyro terjero veislės kalę. Tomas norėjo paglostyti šunį, o šis jam įkando į veidą.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.