Trys merginos sukvietė trisdešimt jaunų žmonių

Grupės „Delfinai” gerbėjų stovykloje nuobodžiauti nebuvo laiko

Antri metai iš eilės surengtoje grupės „Delfinai” gerbėjų stovykloje buvo susirinkę 30 narių. Iš viso būrio išsiskyrė trys iniciatyvios merginos iš Panevėžio, pakvietusios visus aistruolius iš Lietuvos į savo gimtojo miesto rajone parengtą trijų dienų stovyklos programą.

Iš pradžių laikyta paslaptyje, tačiau antros dienos vakare atskleista: kompaniją palaikys ir patys grupės „Delfinai” atlikėjai.

Nebuvo kada nuobodžiauti

Panevėžio autobusų stoties darbuotojai nesitikėjo tokio antplūdžio „delfiniškos” sielos jaunuolių. Po keliolikos minučių jaunimas buvo supažindintas su stovyklavietės „Vaikystės šilelis” taisyklėmis. Netrukus buvo garbingai pakelta gerbėjų klubo vėliava, iš tolo visus informuojanti, kad stovyklavietėje tris dienas laiką leis grupės „Delfinai” aistruoliai.

Kiekvienas vakaras stovykloje buvo įsimintinas. Šilta aplinka, skanus maistas, nuoširdūs pokalbiai. Jau antrąjį vakarą prie stovyklautojų prisijungė patys grupės „Delfinai” nariai Alvidas, Andrius ir Stano. Didžiausią įspūdį stovyklautojams paliko „Delfinų” prašymas išklausyti keturias naujas, ką tik sukurtas dainas, ir padėti nuspręsti, kuri tinkamiausia groti per radiją. „Kaip visuomet, visos dainos surinko tiek pat balsų”, – nusišypsojo Stano ir stvėrė į rankas gitarą, kad sušildytų dainomis nuo vakaro vėjų atvėsusias jo muzikos gerbėjų širdis.

Išvažiavo, bet grįš

Kai stovyklavietėje mažai miegojusių žmonių ausis pasiekė naujos „Delfinų” dainos žodžiai: „Išvažiuoji, nors po kojom dar byrantis smėlis. Išvažiuoji, nors dangus dar toks šiltas ir mėlynas…” („Paskutinė minutė”), buvo aišku, kad nuostabus vakaras jau baigiasi. Išlydėti grupės „Delfinai” nariai suteikė stovyklautojams jėgų kurti, bendrauti bei, žinoma, dainuoti. Vis garsiau skambėjo stovyklos dainos.

Stovyklautojas Valdas negailėjo veiksmažodžių pasakodamas apie šias tris dienas: „Man labiausiai patiko, kad ten kepėme dešreles ant laužo, vaidinome, dainavome, kvailiojome, svajojome, džiaugėmės, susipažinome, juokėmės, nemiegojome, taškėmės, fotografavomės, nusišnekėjome, mankštinomės, šypsojomės, ieškojome, kūrėme, dalyvavome, žavėjomės, intrigavome”.

Nereiktų slampinėti pakampėmis

Grupės „Delfinai” oficialus gerbėjų klubas egzistuoja jau daugiau nei vieni metai. Jį sudaro apie šimtas jaunuolių iš visos Lietuvos ir ne tik kurių amžius svyruoja nuo 11 iki 26 metų. Daugelyje didesnių Lietuvos miestų yra simboliniai padaliniai, kurie rengia susitikimus, bendrauja, aptaria naujienas. Kiekvienas gerbėjų klubo narys turi išskirtinį ir privilegijų suteikiantį gerbėjo pažymėjimą – gali patekti į grupės „Delfinai” koncertus su nuolaida arba nemokamai. Yra sukurti bei kiekvieno nario patvirtinti nuostatai, kurie yra keičiami stovyklų metu, susirinkus aistruoliams.

Kaunietė Dovilė save „Delfinų” gerbėja vadina jau ketvirti metai. Aštuoniolikmetė teigia, kad stovykla jaunam žmogui duoda labai daug: „Joje mes daug diskutavom, reiškėme savo nuomonę. Tai moko mus formuluoti savo mintis. Stovykloje aktyviai leidome laiką. Jei jaunimas daugiau burtųsi į tokias grupeles ir žaistų tokius žaidimus, vaidintų, šoktų ir panašiai, padidėtų jų užimtumas ir jie neslankiotų pakampėmis”.

Stovyklautoja Justina įspūdžius pasakoja puikiai nusiteikusi: „Man patiko viskas. Tos trys dienos buvo dar įdomesnės, nei tikėjausi. Didžiausią įspūdį paliko aplinka: gamta, žmonės, užsiėmimai. Visą laiką turėjome ką veikti, o svarbiausia, kad turiningai praleidau laiką”.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Įvairenybės su žyma , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.