„Pulsas” (Pulse)

Nakties košmarų riterio Fredžio Kriugerio tėtušis Wesas Cravenas („Košmaras Guobų gatvėje”, trilogija „Riksmas”, „Naktinis reisas”) sukūrė scenarijų pagal japonų siaubo filmų meistro Kiyoshi Kurosawa’os populiarųjį trilerį „Kairo”, kuris sėkmingai debiutavo 2001-ųjų Kanų festivalyje ir iki šiol yra vadinamas Azijos siaubo žanro klasika.

Daugelį metų pažįstamų studentų grupelę sukrečia netikėta vieno draugo savižudybė. Kol kolegos mėgina išsiaiškinti tokio poelgio priežastis, jaunuolis pradeda kontuokti su realiuoju pasauliu iš anapus per kompiuterius, mobiliuosius telefonus, televizorius ir kitus elektros prietaisus.

Išradingiausio universiteto hakerio Džošo elgesys ir psichologinė būsena pasikeičia, kai savo kompiuterio monitoriuje jis pamato keistą nespalvotą paveiksliuką. Po kelių dienų jis pasikaria mylimosios Matės (akt. Kristen Bell) akivaizdoje. Kiek vėliau psichologiją studijuojanti mergina pasinaudoja draugo slaptažodžiais, įsijungia į interneto pokalbių forumą ir išsiaiškina, kad Džošo kompiuterį įsigijo automobilių mechanikas Deksteris (akt. Ianas Somerhalderis), kuris dar neturėjo laiko apžiūrėti pirkinio.

Tuo tarpu, panašūs nespalvoti paveiksliukai interneto tinklais pasiekia ne tik Matės, bet jos kambariokės Izabelės (akt. Christina Millian) bei geriausių Džošo draugų Stouno ir Timo kompiuterius. Visi jie taip pat gauna elektroninio pašto žinutes iš Džošo, kuris neva prašo pagalbos išlaisvinti iš siaubingų kančių.

Jaunuoliai dar nežino, kad vos tik nuspaudus paveikslėlyje esančią nuorodą aktyvuojasi paslaptingas virusas, sunaikinantis prie kompiuterio tuo metu sėdintį žmogų. Pirmaja auka tampa kompiuterinės technikos specialistas Stounas, nusprendęs pamėginti hakerių metodais „nulaužti” nepažįstamą programą. Tą pačią akimirką jo kūnas išnyksta ir pavirsta juodais pelenais.

Sužinojusi dar vieną siaubingą naujieną ir vis dar kamuojama kaltės jausmo dėl draugo savižudybės Matė skuba susirasti Deksterį ir įspėti, kad šis jokiu būdu nejungtų Džošo kompiuterio prie interneto tinklo.

Galiausiai Matė ir Deksteris išsiaiškina, kad geometrine progresija internetu, gsm kanalais ir radijo ryšiu plintančio technologinio viruso dėka pasaulis artėja prie totalinės apokalipsės. Visą civilizaciją įmanoma išgelbėti tik vieninteliu būdu – Džošo sukurtu virusu užkrėsti paslaptingas žinutes siunčiantį pagrindinį serverį, kuris padeda mirusiųjų sieloms susisiekti su realiu pasauliu.

Mažai žinomų aktorių kolektyve susibūrė TV serialo „Dingę” narys Ianas Somerhalderis, amerikiečių televizijos žvaigždė Kristen Bell („Veronika Mars”, „Spartanas”), kubietiško kraujo turinti populiarioji dainininkė Christina Millian ir daugiausiai patirties didžiajame ekrane turintis Jonathanas Tuckeris („Jaunosios savižudės”, „100 merginų”, „Įkaitas”, „Gelmė”).

Siaubingos akimirkos filmų „Skambutis”, „Pagieža”, „Raktas” ir kitų šiurpiųjų trilerių gerbėjams Lietuvos kino teatruose prasidės rugsėjo 11 d.

„Pulsas” (Pulse) JAV 2006 m. 87 min. Siaubo trileris
Režisierius: Jim Sonzero.
Aktoriai: Kristen Bell, Ian Somerhalder, Christina Milian, Rick Gonzalez, Riki Lindhome, Jonathan Tucker, Amanda Tepe, Samm Levine.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Kinas su žyma , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.