Kur dingo švėkšniškių pinigai?

Praėjo jau keturi mėnesiai po baisaus gaisro Švėkšnoje, tačiau padegėliai iš aukotojų tėra gavę mažiau nei pusę pinigų, rašo dienraštis L.T.

Gaisras Švėkšnoje nuniokojo 11 šeimų turtą, per jį vienas žmogus mirė. Nelaimės ištiktiems žmonėms pinigai reikalingi žūtbūt. Regis, jų ir turėtų būti, mat labdaros akcijos metu buvo surinkta didžiulė pinigų suma. Tačiau pinigai tikrųjų jų savininkų nepasiekia.

Šiuo metu specialiojoje Švėkšnos sąskaitoje tėra 390 litų. Iš LNK ir Raudonojo Kryžiaus surengtos akcijos dalis pinigų buvo pervesta liepos 27-ąją, o toliau tyla. „Raudonasis Kryžius pervedė 69 tūkstančius 865 litus liepos pabaigoje. O akcijos metu surinktų pinigų dalis per UAB „Mediafonas” buvo pervesti liepos 27-ąją. Gavome 294 tūkstančius 197 litus. Tai yra mažiau nei pusė žadėtų pinigų”, – sakė Švėkšnos seniūnas Alfonsas Šeputis.

Akcijos sumanytojai LNK ir Raudonasis Kryžius skelbė, kad žmonės suaukojo 643 805 litus, dar 28 tūkstančiai Raudonojo Kryžiaus sąskaitą pasiekė iš tiesioginių aukotojų.

„Liepos viduryje jau nusiunčiau laišką su raginimu. Praėjus porai savaičių pusę jų gavome. Ką dabar daryti, nežinau”, – aiškino Švėkšnos seniūnas Alfonsas Šeputis. UAB „Mediafonas” rinkodaros direktorius Saulius Pelėda L.T. tikino, kad likę pinigai, apie 276 tūkstančiai litų, švėkšniškius pasieks jau kitą savaitę.

„Artimiausiomis dienomis iš operatorių laukiame likusios sumos. Tą pačią dieną pervesime pinigus į Švėkšną. Gal net artimiausią pirmadienį žmonės pinigėlius gaus”, – sakė rinkodaros direktorius.

Neišbrenda iš vargų

Tačiau tokie žodžiai padegėlių šeimose nerimo nemažina. Žmonės sako, kad neišbrenda iš vargų.

„Pas žmones tebesiglaudžiu. Būtų gerai, kad pinigėlių dar pervestų. Man iš viso paskirta 55 tūkstančiai litų. Nužiūrėjau Pleikienės trobą pirkti, bet prašoma 70 tūkstančių, dar tiek neturiu”, – pasakojo Janina Šarkienė.

Moteris svajoja apie savo būstą visą vasarą, sako einanti pažiūrėti sąskaitos ir kaskart grįžta nuliūdusi.

„Neužtenka man tiek, apie remontą ar naujus baldus net nesvajoju. Žmonės paaukojo lovą, fotelius, man tiek ir užtektų. Va, tik namelio neįperku”, – graudeno moteriškė.

Moters namai kartu su Meilių šeima ir žuvusios Zuzanos Dobrovolskienės butu buvo arčiausiai gaisro kaltininkų Orlų sodybos. J.Šarkienė pasakojo, kad prasidėjus gaisrui ji puolė į antrame aukšte esantį butą gelbėti savo santaupų.

„Buvau slėptuvėje padėjusi 4 tūkstančius, per gaisrą šokau į vidų. Bet prie durų mane sustabdė ugniagesys, kuris įbėgęs pagriebė televizorių. Taip ir nespėjau jo paprašyti iš slėptuvės pinigėlius išgelbėti”, – pasakojo padegėlė.

Moterėlė mostelėjusi į apsilydžiusį televizorių kambario kampe tikino, kad jis puikiai veikia.

Parama dalintųsi

Pirmieji iš padegėlių naujame bute įkurtuves atšventė Bronius ir Rūta Meilės, Aldona Liulienė spėjo tik stogą uždengti, namas tebestovi su pajuodavusiomis langų angomis. Žąsyčių šeima ūkinį jau baigia atstatyti. Kad ir kaip būtų keista, pirmieji sudegusį tvartą atsistatė gaisro kaltininkai Orlos. Pasak Švėkšnos seniūno, žmonės sutiktų dalytis aukomis ne tik tarp sudegusių namų savininkų, bet pinigų skirtų ir nuomininkų šeimoms.

„Trys šeimos šiuo metu nuomojasi. Varganos sąlygos, reikėtų pagelbėti. Beje, paramos reikia ir kitoms šeimoms, nuo vėlesnių gaisrų nukentėjusioms. Žmonės sutiktų dalytis parama, tik jos vis dar nėra”, – sakė seniūnas.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Lietuvoje su žyma , , , , , , , , , , , , .

2 atsiliepimai į "Kur dingo švėkšniškių pinigai?"

  1. Marija

    norėčiau,kad mano paaukoti pinigai atitektu Švėkšniškiams,o ne aferistams.

  2. pilietis

    Zmones jei dega jusu troba tai padekit dar 10 ir jumis su kaimynais visi parems.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.