Kokia tvarka bendrovė gali kompensuoti darbuotojams išlaidas?

Bendrovė, įregistruota Kaune, užsiima statybine veikla visoje Lietuvoje. Darbuotojų darbo sutartyse nurodyta, kad darbas yra atliekamas kelionėje ir lauko sąlygomis. Dėl to susidaro padidėjusios išlaidos darbuotojams. Darbuotojai į kai kuriuos statybos objektus yra nuvežami įmonės transportu, o tuo atveju, kai darbas atliekamas kitame rajone, nei yra nuolatinė darbo vieta, padengiamos ir darbuotojų apgyvendinimo išlaidos. Bendrovė klausia:

– Kokia tvarka bendrovė gali kompensuoti darbuotojams, kurių darbas yra atliekamas kelionėje, lauko sąlygomis, susijęs su važiavimais arba yra kilnojamojo pobūdžio, su tuo susijusias padidėjusias išlaidas?

– Pagal Lietuvos Respublikos darbo kodekso 216 straipsnio nuostatas, darbuotojams, kurių darbo sutartyje nurodyta, kad darbas yra atliekamas kelionėje, lauko sąlygomis, susijęs su važiavimais arba yra kilnojamojo pobūdžio, kompensuojamos su tuo susijusios padidėjusios išlaidos. Šių išmokų dydis ir mokėjimo tvarka yra nustatyta Lietuvos Respublikos Vyriausybės 2003 m. sausio 28 d. nutarimu Nr. 116 ,,Dėl Kompensuojamų išmokų dydžio ir mokėjimo tvarkos patvirtinimo”.

Padidėjusios išlaidos gali būti kompensuojamos iki 50 procentų mėnesinės algos ar valandinio tarifinio atlygio už faktiškai dirbtą laiką, bet ne daugiau kaip Finansų ministerijos patvirtinta komandiruočių į užsienį dienpinigių norma dirbant užsienyje arba ne daugiau kaip tarnybinių komandiruočių Lietuvos Respublikos teritorijoje dienpinigių norma dirbant Lietuvos Respublikos teritorijoje.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Specialistai konsultuoja su žyma , , , , , , .

1 atsiliepimas į "Kokia tvarka bendrovė gali kompensuoti darbuotojams išlaidas?"

  1. irena

    O šios padidėjusias išlaidos, kurios yra kompensuojamos, turi būti išmokamos pagal atlyginimų mokėjimų žiniaraštį (priskaičiuojant šias sumas atl. prisk. žiniaraštyje), ar galima išmokėti atskirai pagal kasos išlaidų orderį?

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.