Klaipėdiečių sėkmė Plateliuose

Platelių ežere vykusiame atvirame Lietuvos jaunių buriavimo čempionate labai sėkmingai pasirodė Klaipėdos buriuotojai.

Be klaipėdiečių, šiose varžybose dar dalyvavo jaunieji buriuotojai iš Kauno, Vilniaus, Neringos, Šiaulių, Platelių ir svečiai iš Latvijos.

Čempionatas vyko „Optimist”, „Kadet”, „Laser-R”, „Luč-M” ir burlenčių klasėse.

Geriausiai uostasmiesčio sportininkai pasirodė „Kadet” jachtų klasėje. Jie užėmė visas tris prizines vietas. Čempionais tapo Mantas Gurauskas su Mindaugu Urmonu, antrą vietą laimėjo Artūras Pašakarnis su Regimantu Žeku, o bronzą iškovojo Artūras Bielskis su Kristupu Šniru.

Kirilas Boritko nugalėtoju tapo „Luč-M” jachtų klasėje, o Jevgenijus Kirejenka iškovojo trečią vietą.

Daugiausiai dalyvių susirinko „optimistų” klasėje. Šioje klasėje geriausiai iš klaipėdiečių sekėsi Mantui Pekūnui, kuris tarp 50-ies dalyvių iškovojo devintą vietą. Kiti mūsų miesto atstovai užėmė kuklesnes vietas: Ignas Blaškevičius – 19-ą, Dominykas Kneižys – 24-ą, Paulius Gurauskas – 28-ą, Edgaras Mockus – 34-ą, Aurimas Diržanskis – 36-ą ir Eimantas Timofejevas – 44-ą.

Reikia pažymėti, kad keturi jaunieji buriuotojai tik šiemet pradėjo mokytis buriavimo paslapčių pas dar neseniai sportavusį, dabar Klaipėdos buriavimo mokykloje „Suominis” treneriu dirbantį Sigitą Gurauską. Kitus uostamiesčio buriuotojus treniruoja Antanas Milvydas.

„Suominio” buriavimo mokykloje jau dirba trys treneriai, kurių darbas jau duoda vaisių. Beje, visas keliones į varžybas finansuoja „Suominio” mokykla.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.