A.Macijauskas – intrigų sūkuryje

Po pasaulio krepšinio čempionato Japonijoje mūsų šalyje kilusią skandalų bangą veja ir naujos paskalų virtinės.

Lietuvos krepšinis šiomis dienomis klimpsta į intrigų liūną bei įvairių grupuočių karus. Po ne itin sėkmingo lietuvių pasirodymo pasaulio krepšinio čempionate Japonijoje visos suinteresuotos pusės – Lietuvos krepšinio federacija (LKF) bei Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės rėmimo fondas (LVKRRF) – apsikeitė priekaištų lavina bei apsimėtė kaltinimais, rašo dienraštis L.T.

Kaip aiškėja, į Lietuvos krepšinio funkcionierių karą bandoma įtraukti ir rinktinės narius. Iš neoficialių L.T. šaltinių sužinota, jog sugrįžus lietuviams iš Japonijos, vienam ekipos lyderių Arvydui Macijauskui skambino LKF prezidentas Vladas Garastas ir siūlė su juo susitikti.

Anot šaltinio, federacijos vadovas siūlė Macui viešai pareikšti, jog jis nėra patenkintas rinktinės stratego Antano Sireikos darbu ir norėtų ekipos poste matyti naują trenerį.

Nesivelsiu į intrigas

Jau šios savaitės pabaigoje Graikijos Pirėjo „Olympiakos” komandos gretas papildysiantis A.Macijauskas apie šį skambutį nenorėjo pasakoti, tačiau po kurio laiko pravėrė paslapties šydą.

– Arvydai, ar skambino tau Vladas Garastas?

– Be komentarų.

– Teigiama, jog tau šio skambučio metu buvo siūloma susitikti su LKF prezidentu ir po to viešai kritikuoti A.Sireiką.

– Aš niekur nenoriu veltis. Na, taip, V.Garastas skambino…

– Apie ką su juo kalbėjotės?

– Man atsibodo visokie gandai apie tai, kad A.Macijauskas pykstasi su A.Sireika, Macas susimušė su A.Sireika ir t. t. Kalbėjomės gal apie rinktinę, o gal apie Klaipėdą.

– Ar buvo kalba apie A.Sireiką?

– Nežinau… Nieko blogo apie A.Sireiką niekada nesu pasakęs ir nepasakysiu. Aš tik noriu žaisti rinktinėje.

Tikrinosi žinią

LKF prezidentas V.Garastas buvo nemaloniai nustebintas, jog žinia apie pokalbį su Macu pasiekė ir žiniasklaidą.

„Aš skambinau?.. Iš kur jūs žinote? O kas pasakė?” – suprasdamas apie konfidencialaus pokalbio nutekėjimą domėjosi V.Garastas.

– Buvo pokalbis ar ne?

– Na taip, aš kalbėjausi su Macu. Bet iš kur ta žinia taip greitai pasiekė laikraštį?

– Teigiama, kad siūlėte A.Macijauskui kritikuoti trenerį A.Sireiką.

– Jokių kalbų apie tai tikrai nebuvo. Aš paprasčiausiai norėjau susitikti su Arvydu ir pakalbėti apie rinktinės reikalus. Jis nesutiko. Tuo pokalbis ir baigėsi.

– Ką reiškia „rinktinės reikalai”?

– Atvykus komandai namo, Mindaugas Žukauskas nedviprasmiškai pareiškė, jog atstatydinus trenerį A.Sireiką, į rinktinę neatvyks nė vienas žaidėjas. Čia jau grasinimas. Aš norėjau pasiaiškinti, ar taip yra iš tiesų…

– Sužinojote?

– Kaip manote, ar Lietuvos krepšinio federacijos vadovas neturi teisės paskambinti rinktinės žaidėjui ir sužinoti jo nuomonę? Man buvo įdomu – dabar suprantu, jog to gal ir neturėjau daryti, žinodamas, kad prasidėjo savotiškas karas krepšinyje, – bet mane jau užkniso visokie grasinimai…

– Jūsų manymu, ar gali rinktinės žaidėjai boikotuoti komandą, jei bus atstatydintas A.Sireika?

– Paskambinau Macui įdomumo dėlei. Manau, kad trenerio ir kai kurių rinktinės atstovų kaita jokių boikotų neturėtų sukelti. Man tik keista, kad grasina žmogus, kuris jau pats neturėjo žaisti šiame pasaulio krepšinio čempionate – jis komandai buvo nereikalingas.

Akistata – spalyje

Kalbėdamas apie Lietuvos vyrų rinktinės pasirodymą pasaulio čempionate Japonijoje, kur buvo užimta septinta vieta, V.Garastas sakė, jog A.Sireikos likimas spręsis pirmąją spalio savaitę.

„Lietuvos vyrų rinktinė baigė pasirodymą Japonijoje. Dabar planetos pirmenybėse Brazilijoje savo pasirodymą pradės moterų komanda. Ji sugrįš rugsėjo pabaigoje, tad pirmomis spalio mėnesio dienomis surengsime LKF vykdomojo komiteto pasitarimą ir įvertinsime abiejų rinktinių pasirodymą”, – sakė LKF prezidentas.

– Tačiau A.Sireika jau bus išvykęs treniruoti Rusijos Kazanės „Uniks” klubą. Ar etiška spręsti trenerio likimą jam nebūnant?

– A.Sireika treniruodamas rinktinę gavo tūkstančius litų. Kaip nuvažiuos į Kazanę, taip ir atvažiuos į pasitarimą. Federacija susižinos Rusijos krepšinio čempionato tvarkaraščius ir taip paskirs susitikimo datą, kad ji būtų priimtina A.Sireikai. Jis privalo atsiskaityti už nuveiktą darbą. Kitaip man jau pasakytas priekaištas – Lietuvos krepšinio vizitinė kortelė jau suplėšyta – gali tapti graudžia tiesa… Laikas mūsų šalies krepšinyje įvesti tvarką.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , , , , , , , , , , , .

2 atsiliepimai į "A.Macijauskas – intrigų sūkuryje"

  1. ki

    V.Garastai ..ar neatsibodo est treneriu .Ka tau netinka 7 vieta ?Lengva but sustru treneriu ir laimet auksus,sidabrus ir t.t kaip turejai tokius zaidejus kaip SABAS,MARCIULIONIS ,KURTIS,CHOMICIUS ,JOVAISA…………………….

  2. vaje:))

    Ir kada gi bus gerai Garastui? Garastai. nedrumsk ramybes zaidejams! Ar pats nematai, kad tu jau ir esi komandai neigiamas variklis. Laikykis, Sereika, mes su tavimi ir zinome, kas vyksta … 🙄 🙂

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.