G.Beresnevičiaus šeimai – 20 tūkstančių litų

Mirusio religijotyrininko, eseisto, rašytojo Gintaro Beresnevičiaus šeimai Vyriausybė iš rezervo skyrė 20 tūkstančių litų. Pinigus be maitintojo likusiai iškilaus mokslininko šeimai aukoja ir buvę G.Beresnevičiaus studentai.

G.Beresnevičius mirė rugpjūčio 5–osios naktį. Dėl jo mirties Vilniaus apygardos prokuratūra šiuo metu atliekama tyrimą.

Iš „Trečio brolio” G.Beresnevičius policijos patrulių automobiliu buvo nuvežtas į Vilniaus sostinės nakvynės namus „Sala”. Neapsikentusios triukšmaujančio kliento, policiją iškvietė barmenės.

Atvykęs pirmasis ekipažas rašytojo nepaėmė. Pareigūnai iškvietė antrąjį. Policininkai tikino, kad G.Beresnevičius, nuvežtas į „Salą”, iš automobilio išlipo pats. Pareigūnų teigimu, tik išlipęs iš policijos automobilio, rašytojas mirė. Tuo abejoja nakvynės namų slaugytoja Valentina Jonienė. Anot moters, rašytojas į „Salą” galėjo būti atvežtas jau nebegyvas.

G.Beresnevičius su savimi dokumentų neturėjo ir į morgą buvo išgabentas kaip neatpažintos tapatybės vyras. Artimiesiems apie nelaimė pranešta ne iškart.

Per tyrimą buvo apklaustas ir vienas kavinės „Trečias brolis” lankytojas, kuris teigia matęs, kaip policijos patruliai neblaivų G.Beresnevičių į nakvynės namus vežė įgrūdę į automobilio bagažinę, o ne salone.

Netrukus po mįslingos G.Beresnevičiaus mirties vidaus reikalų ministras Raimondas Šukys nurodė Policijos departamentui pradėti tyrimą, kokie buvo G.Beresnevičių vežusių pareigūnų veiksmai.

Ministras yra sakęs neturįs jokio pagrindo abejoti pirminėmis teismo medicinos ekspertų išvadomis, kad G.Beresnevičius mirė savo mirtimi, tačiau norįs šiuo patikrinimu išsklaidyti visuomenei kilusias abejones, kad žinomą rašytoją į nakvynės namus gabenę policijos pareigūnai netinkamai vykdė savo pareigas.

Neiašku, ar šeima gaus draudimo išmoką

Mirusio mokslininko žmona Auksė Beresnevičienė, baigusi prancūzų kalbos studijas, po dukterų gimimo niekur nedirba. Mirus sutuoktiniui šeima neteko vienintelio maitintojo.

Daugiau nei prieš trejus metus G.Beresnevičius iš vieno banko gavo paskolą ir persikėlė su šeima į trijų kambarių butą Pilaitėje.”Niekur nedingsi, tikrovė nepasikeis. Gintaras paliko skolų – apie 71 tūkst. litų. Buvo imta 85 tūkst. litų paskola dvidešimčiai metų. Dalį Gintaras jau išmokėjo, tačiau ši našta vis tiek didelė – Auksė neturi iš ko mokėti bankui”, – „Lietuvos rytui” po sūnaus mirties sakė rašytojo tėvas Romualdas Beresnevičius.

Prieš imdamas paskolą butui mokslininkas buvo apsidraudęs gyvybę.

Iki šiol neaišku, ar jo našlė gaus draudimo išmoką, mat laikinajame mirties liudijime yra įrašas, jog jis buvo apsinuodijęs alkoholiu.Ši aplinkybė nėra palanki G.Beresnevičiaus šeimai. Gyvybės draudimo sutartyje numatyta, kad jei mirtį sukėlė alkoholis, bendrovė pasilieka teisę neišmokėti draudimo sumos.

Veržlaus, per paskaitą sugebėdavusio sukurti ypatingą atmosferą, G.Beresnevičiaus universiteto auditorijose klausydavo daugybė studentų. Pastaruoju metu jie pagerbdami iškilų dėstytoją internetu platina prašymą paaukoti pinigų be maitintojo likusiai šeimai.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Lietuvoje su žyma , , , , , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.