Juozo Miltinio dramos teatre – „Trys šūviai”

Rugsėjo 10 dieną Juozo Miltinio dramos teatre vyks premjera – dviejų dalių trileris pagal Agatos Kristi „Trys šūviai”. Trilerį kūrė ir ruošė dvi talentingos Bulgarijos moterys – režisierė Nevena Miteva ir dailininkė scenografė Elena Ivanova.

2003 m. N.Miteva kartu su E.Ivanova Juozo Miltinio dramos teatre pastatė Anos Petrovos pjesę „Nesijuok savo artimo žmonos įkandin”. Trileris „Trys šūviai” – antras spektaklis, jų pastatytas Panevėžyje.

Dailininkė E.Inavova ir režisierė N.Miteva prisipažįsta, kad į Lietuvą sugrįžo su puikia nuotaika. „Lietuva mums labai patinka, ji labai graži. Mus čia žavi puiki atmosfera ir harmonija. Čia norėtume sukurti dar ne vieną spektaklį”, – pasakojo moterys.

Žymiausios Bulgarijos talentės

Bulgarų režisierė N.Miteva baigė Teatro akademiją Sofijoje, ketverius metus dirbo režisiere įvairiuose Bulgarijos teatruose. Vėliau buvo pakviesta į Gabrovą, Račo Stojanovo dramos teatrą. Šiame teatre dirba 24 metus, yra jo vadovė. Režisierė – tarptautinio Gabrovo komedijų festivalio direktorė, humoristinių Gabrovo komedijų festivalio meno vadovė, Gabrovo parlamento deputatė-kultūros komiteto pirmininkė. Ji režisuoja spektaklius ne tik Bulgarijoje, bet ir Baltarusijoje, Rumunijoje, Vokietijoje ir Lietuvoje.

Spektaklio dailininkė E.Ivanova – žymiausia Bulgarijos teatrų scenografė. Šiuo metu dėsto kostiumų istoriją Sofijos naujajame universitete. Yra pelniusi visus aukščiausius teatro apdovanojimus už scenografiją ir kostiumus Bulgarijoje, sėkmingai įvertinta ir užsienio teatro publikos.

Dviejų dalių trileris

N.Miteva, dar būdama studentė, pastatė pirmą spektaklį pagal Agatą Kristi. „Trys šūviai” – dviejų dalių trileris pagal Agatos Kristi noveles. Scenoje lygiagrečiai nagrinėjamos dvi linijos. Pirmoji – žudiko paieška, antroji – jaudinantis pasakojimas apie vienos šeimos istoriją.

Rišaras Vernė kadaise buvo garsus ir žavus mokslininkas, tyrinėtojas. Jam Kenijoje liūtas sutraiškė koją. Nuo tada jis sėdi invalido vežimėlyje, įniko į alkoholį ir narkotikus. Jo žmona Lora bei jos sūnus Francuazas kentėjo nuo Rišaro pykčio ir ligos. Praradę šeimos saitus, abu sutuoktiniai mėgavosi slaptų meilužių glėbiuose. Atrodo, visi šeimos nariai tik svajojo apie Rišaro mirtį. Tačiau pateiktos versijos žlunga, nusikaltimo motyvai keičiasi, įtampa auga, o nusikaltėlis vis neišaiškintas.

Spektaklį gaubia paslaptis

Iki spektaklio premjeros aktoriai ir režisieriai smulkmenų nepasakoja. Anot jų, iki trilerio premjeros žiūrovams jie nori palikti nežinomybę bei intrigą. Aktoriai kartu su detektyvų narpliotoja režisiere N.Miteva pabandys visus įtraukti į kvapą gniaužiančią istoriją.

Aktorius Laimutis Sėdžius sako, kad trileris tikrai bus įdomus ir intriguojantis. „Spektaklis buvo pastatytas beveik per mėnesį, tačiau spėjome išmokti savo vaidmenis. Šiame spektaklyje visų vaidmenys yra ryškūs ir charakteringi, nes tik stiprios asmenybės gali žudyti. O gal net ir atvirkščiai – silpnieji žudo stipriausiuosius”, – paslaptingai kalba aktorius.

Agata Kristi – detektyvų karalienė

Detektyvų karalienė Agata Kristi viename interviu sakė: „Gyvenimas yra labai gražus, todėl ir nusikaltimas turi būti gražus. Svarbiausia ne fizinė, o vidinė kančia”.

Todėl šiame spektaklyje aktoriai ir režisierė ketina pateikti ne vieną paslaptingą epizodą.

Spektaklyje vaidina Lora Vernė – Ligita Kondrotaitė, Mišelis Staras – Albinas Keleris, Margo Vernė – Gražina Urbonavičiūtė, Ivon Berar – Justina Jukonytė, Francuazas Vernė – Donatas Kalkauskas, Žiuljenas Feronas – Laimutis Sėdžius, Kapitonas Simonas – Enrikas Kačinskas, Rišaras Vernė – Petras Kežys.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Renginiai su žyma , , , , , , , , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.