Sauliaus Paukščio paroda „Drakulos mergelių atgimimas” įsikurs „Transilvanijoje”

Nuo šiol sostinės bare „Transilvanija” Drakula neatrodys toks vienišas – Valakijos grafui ir lankytojams kompaniją palaikys žinomo Lietuvos fotomenininko Saulius Paukščio sukurtos parodos „Drakulos mergelių atgimimas” herojės.

Pasak menininko, baras „Transilvanija” parodos eksponavimui pasirinktas neatsitiktinai. Tai bene autentiškiausiai Drakulos laikmetį (XV a. Rumunijos dvasią) atspindinti vieta Vilniuje. Būtent čia ir kilo mintis sukurti šią parodą.

„Lankydamasis šiame bare ir žvelgdamas į baro sienas puošiantį Valakijos princo Vlado Drakulos portretą, maniau, jog jis čia per ne lyg vienišas, atrodė tarsi nuobodžiautų. Kilo mintis atgaivinti buvusio valdovo kasdienybę. Žiaurumu visame pasaulyje išgarsėjęs grafas Drakula tikriausiai turėjo savęs vertų mergelių, juk mirė būdamas tik 45-erių”, – šypsosi S.Paukštys.

Vargu ar įmanoma nusakyti, kokio stiliaus moterys kaitino Drakulos kraują. Legendomis apaugusi istorija šiuos faktus nutyli. Žinoma tik, kad radikalusis valdovas, nedvejodamas žudęs žmones už bet kokį nusižengimą jo valiai, turėjo žmoną, kuri gyvenimą baigė savižudybe.

Prabangus foto sesijų interjeras, kruopščiai atrinkti moterų veidų tipažai, puošnūs drabužiai, makiažas, šukuosenos – ir trys žiaurių istorijų apie Drakulą nepabūgusios lietuvaitės prieš žinomo fotomenininko objektyvą virto mistinėmis gražuolėmis.

„Istorinių duomenų apie šio veikėjo šeimyninį gyvenimą ir jo potraukį moterims nėra, tačiau tai puiki proga improvizuoti. Ruošdamasis šiai parodai, jaučiausi tarsi archeologas iš mažų istorijos nuotrupų, tarsi iš mozaikos dalelių, formuojantis vientisą to laikmečio dvasią atspindintį paveikslą”, – sako S.Paukštys.

Maloniai kviečiame į parodos „Drakulos mergelių atgimimas” atidarymą rugsėjo 7 d., ketvirtadienį, 17 val. bare „Transilvanija” (Totorių g. 22, Vilnius). Autentišką nuotaiką stiprins baro šeimininkų paruoštos gurmaniškos rumuniškos vaišės, kraują kaitins specialus Drakulos kokteilis. Iš tikro kraujo jis ar ne, kol kas šeimininkai neatskleidžia.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Renginiai su žyma , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.