Amžinas poreikis būti madingam

Ruduo ir žiema privers pakeisti garderobą pagal savitas taisykles

Kartu su vasara baigiasi ir sezoną klestėjusios mados tendencijos. Vėstantis oras įpareigoja savo spintų duris atverti naujiems, rudens ir žiemos sezonu madingiems drabužiams. Kokie jie?

Žalia šviesa moteriškumui

Šio sezono kolekcijų pristatymuose mados podiumais žygiavo jausmingos, moteriškumu trykštančios gražuolės. „Prigludusios suknelės, pieštuko formos sijonai paaukštintu liemeniu, figūros privalumus atskleidžiantys švarkeliai, tarsi smėlio laikrodis įvairiais dirželiais išryškintas liemuo ir, žinoma, iškirptės. Štai ką reikėtų prisiminti šį sezoną”, – sako tarptautinės kompanijos „Baltika Lietuva” rinkodaros vadovė Viktorija Krolytė.

Šį sezoną drabužių madoje vyrauja kontrastai. „Dizaineriai privalėjo derinti juodą ir baltą, kurti prigludusias ir vėjyje plevenančias šilko sukneles, jausmingą moteriškumą atskleisti per vyriško garderobo elementus. Tačiau kontrastai suderinti taip, kad moteris neprarastų paslaptingumo, jausmingumo”, – rudens ir žiemos kolekcijas komentuoja V.Krolytė.

Suknelės triumfas

Tvirtų pozicijų mados olimpe neužleidžia vasarą įsiviešpatavusi suknelė. Tik modeliai atrodo naujai. „Greta prigludusių klasikinio stiliaus suknelių ar plačių vėjyje plazdančių šilko, šifono suknių nepamirškite ir megztos suknelės. Ji, naujai atrasta 2006 metų vasaros kolekcijoje, tampa viena pagrindinių rudens sezono detalių”, – sako V.Krolytė.

Madingos moterys šį sezoną rinksis Jackie O. ar ne tokį prašmatnų, bet ne mažiau elegantišką kino filmuose matytų vyriškos lyties atstovų aistras kaitinančių sekretorių stilių – vyriški marškinėliai ir trumpa prigludusi klasikinė suknutė ant jų.

Madingi išlieka platūs banguoti sijonai, išdailinti kaspinais ant klubų, sukuriantys jaunatviško gyvybingumo įspūdį. Sijonų ilgiai skirtingi: trumpesni, nesiekiantys kelių, ilgesni, sulig keliais arba iki blauzdų. Audiniai raštuoti, dominuoja įmantrūs langeliai, netgi škotiški motyvai. Šį sezoną vis dar madingos detalės – karpyti, banguojantys sijonų kraštai.

Vyriškumo ir moteriškumo sintezė

„Monton” dizainerių siūloma sezono naujovė – drabužiai į moterų spintas atklydę iš stipriosios lyties garderobo. Moterims siūloma rinktis vyriškus marškinius, klasikines vyriško stiliaus kelnes, kurių siluetai, nepriklausomai, ar jos iki kelių, ar siekia grindis, yra prigludę arba lyg per dideli. (Dar vienas šiam sezonui būdingas kontrastas).

„Dizaineriai pasistengė, kad moteriškumas, subtilus seksualumas prasiveržtų ir pro vyriško kirpimo siluetus. Norinčioms sustiprinti įspūdį dizaineriai šį sezoną siūlo ryšėti net ir vyrišką kaklaraištį”, – sako V.Krolytė.

Rudeniškai prislopintos spalvos

Rudens sezonas – tai duoklė tamsių spalvų tonams. Į moterų spintas vėl grįžta klasikiniai juodos spalvos tonai. Iki šiol dominuojanti dalykiniuose drabužiuose, juoda spalva bene geriausiai padeda išgauti elegancijos ir išbaigtumo pojūtį. Juodų matinių ir blizgių paviršių deriniai įgauna dar daugiau žavumo derinant juos su klasikine balta. Šį sezoną baltos spalvos paletė išplėsta nuo kreminių iki optinės baltos.

Į juodos ir baltos spalvų žaismą drąsiai įsiterpia pilka. Šalta, rami ir santūri pilka pražysta plačia atspalvių gama: nuo blausios miglos iki purpurinės moliusko kiauto ar gilios pilkumos. Norėdami pagyvinti pilkumą ir suteikti daugiau žaismės, dizaineriai siūlo uogų raudonį. Vis daugiau svarbos šį rudenį įgyja ir sodriai mėlynos spalvos variacijos: nuo dangiškos žydrynės iki tamsios rašalo, pereinančios į ryškiai violetinius potėpius.

„Rudens ir žiemos tendencijos siejamos ir su prislopintų pastelinių spalvų harmonija. Joms būdingi šiltesni, šiek tiek dulkėti niuansai, – sako V.Krolytė. – Blanki abrikoso spalva derinama su šviesiai rudomis variacijomis. Žalia spalva minkštesnė, jai įtaką daro rudos spalvos šiluma arba mėlynos šaltumas. Šio sezono atradimas – šaltai švytinti žalia spalva”.

Subtilūs elementai

„Didžiosios mados kūrėjai šį sezoną ant podiumų pademonstravo tikrą aukso ir sidabro švytėjimą, tačiau kasdienėje aprangoje tą sunkiau pritaikyti. Į darbą ar vakarėlį susirengusiomis moterims dizaineriai siūlo metalizuotais siūlais praturtinto medvilnės, satino, velveto ir aksomo audinių švarkus, kurie įgauna ne tik subtilų blizgėjimą, bet ir madingą glamžytumą”, – sako V.Krolytė.

Labiau atvėsus orams tiks lengvai sluoksniuota apranga, paįvairinta trikotažu ir megztiniais, kimono apsiaustais, ilgais užsagstomais megztiniais. Sezono megztiniai vis dar švelniai apkritę, laisvo silueto, su išryškintomis ir įmantriomis apykaklėmis. Net ir čia liemuo pabrėžiamas grakščiais dirželiais. Sezono naujovė – pabrėžtinai trumpas užsagstomas cardigan stiliaus vilnonis megztinis. Būtinas garderobo elementas šį sezoną – liemenė.

Trikotažiniai audiniai išsiskiria naujomis sudedamosiomis medžiagomis – garinta vilna, bambuko verpalais. Išskirtinė naujiena – ypatingai minkšto ir švelnaus kašmyro trikotažas. „Beje, jei jau prakalbome apie trikotažą, siūlyčiau atkreipti dėmesį į šį sezoną itin madingas įvairiaspalves blauzdines”, – sako V.Krolytė.

Skoningas rafinuotumas

Rudeniniai ir žieminiai paltai tęsia aiškių formų ir klasikinių kontūrų tradicijas. Jų skvernai plaikstosi aplink kelius, tačiau siūloma išbandyti naujausius, tiesiog grindis siekiančio maksi palto modelius. Vilnoniai paltų audiniai varijuoja savo struktūra – reljefiški dryžiai, retro stiliaus raštai, langeliai ir kailiniai papuošimai.

„2006 metų rudens ir žiemos moteriška mada išsiskiria santūrumu, subtiliu rafinuotumu. Tai moderni elegancija, praturtinta sezono naujovėmis”, – sako tarptautinės kompanijos „Baltika Lietuva” rinkodaros vadovė Viktorija Krolytė.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Moterims su žyma , , , , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.