„Ecos de Lituania” gavo naują premiją

Lietuviškai radijo programai „Ecos de Lituania” („Lietuvos aidai”) rugpjūčio mėnesio 4 d. Chaco provincijoje, Resistencia mieste buvo įteikta „Dorada” („Dorado”) premiją už geriausią 2005-2006 m. Argentinos radijo programą kitataučių bendruomenių kategorijoje.
„Ecos de Lituania” ir toliau skina laurus įvairiuose konkursuose tiek Argentinos, tiek įvairiose lietuviškose organizacijose. Be to, ji reprezentuoja Lietuvą visoje Argentinoje, siekia, kad visi žinotų kas yra mūsų brangi Lietuva. Taip pat atstovauja mūsų miestą (Berisso), kaip „Imigrantų provincijos sostinę”, kur jau nuo seno gyvena gausi ir aktyvi lietuvių bendruomenė.
Laidos prisistatymas ir apdovanojimas bei šventinė vakarienė įvyko „El Castillito”, Chaco provincijos banko pastatuose, stebint nemažam būriui žiūrovų.
Bendruomenių kategorijos sąrašas buvo: „Raķces de Espańa” – „Ispanijos šaknys” (AM Melody – Lanśs – Buenos Aires.); „Girasoles del Volga” – „Volgos saulėgrąža” (FM Municipal – Mar del Plata – Buenos Aires.); „La Voz del Cķrculo italiano” – „Italų ratelio balsas” (FM Ayacucho – Buenos Aires.); „La Senda de los galeses” – „Velsiečių takas” (FM Convivencia – Trelew – Chubut) ir „Ecos de Lituania” (FM Difusión – Berisso – Buenos Aires.)
Ši premija skirta pirmą kartą, tačiau finale dalyvavo net 153 programos iš visos Argentinos.
„Ecos de Lituania” veikia jau 29 metus ir šitas pavadinimas yra labai svarbus Argentinos Lietuvių Bendruomenei, kadangi Ceferino Iujnevich Juknevičius net 25 metus vedė „Ecos de Lituania”.
Reikia pabrėžti, kad p. Juan Martķn Daujotas, Lietuvos Garbės konsulas Argentinoje, p. Arvydas Naujokaitis, LR Ambasados Argentinoje patarėjas, bei LR konsulatas Venesueloje paskelbė šią programą kaip „Kultūros paveldą”. Dabartinis mūsų miesto meras, p. Enrique Slezack, šią programą įtraukė į „Municipalinio paveldo” sąrašus, o kaip „Visuomenės paveldas” programa buvo įvertinta Brazilijos Lietuvių Bendruomenės. Taip pat Tautinių mažumų ir išeivijos departamentas prie LR Vyriausybės šią programą pažymėjo specialiu apdovanojimu.
„Ecos de Lituania” prodiuseriai: Isabel Kalvlytė Fourment, Juan José Fourment ir vedėjas Juan Ignacio Fourment Kalvelis. Visi tarnautojai: Fabian Meschini, Raśl Petronis, Ana Semenas, Valentina Bukauskas de Pérsico, Juan Klimaitis, Mirta Cečis, Alexis Griška, Damiįn Romaniuk, Pedro Glemža, Alfonso Markus, Irene Andrunavičius, Carlos Forte, Virginia Petronis.
Be to, šiais metais turime korespondentų iš viso pasaulio, kurie praneš apie įvairias Lietuvių Bendruomenės žinias ir vieną žurnalistę iš Lietuvos nacionalinio radijo – Gabiją Lunevičiūtę, informuosiančią apie naujienas iš Lietuvos. Naujienas iš Brazilijos mums pranešines Adilson Puodžiunas, o iš kaimyninio Urugvajaus – Jorge Ivanauskas.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Žiniasklaida su žyma , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.