Turistai įprato derėtis

Nors uostamiesčio viešbučiuose šiemet lankėsi gerokai daugiau turistų, tačiau mažiau atvyko vokiečių.

Statistikos departamento duomenimis, šiais metais Klaipėdos apskrities apgyvendinimo įstaigose apsistojo 13,1 proc. daugiau svečių nei per tą patį laikotarpį pernai.

Plūdo kaimynai

Statistikos departamentas nustatė, kad pirmąjį šių metų pusmetį uostamiesčio apgyvendinimo įstaigose nakvojo 148,9 tūkst. svečių.

Mieste esančiuose viešbučiuose ir svečių namuose pernai turistų buvo beveik 20 proc. mažiau.

Šiais metais Klaipėdą dažniausiai lankė vokiečiai ir lenkai, tačiau viešbučių darbuotojai pajuto didelį latvių, estų, baltarusių pagyvėjimą.

Nemažai svečių buvo ir iš Vengrijos, Japonijos, Kinijos, JAV, Jungtinės Karalystės.

Tačiau kai kurių apgyvendinimo įstaigų darbuotojai neslėpė, kad ši vasara klientų kaitos požiūriu buvo ne tokia intensyvi.

Trukdė futbolas

Viešbučio „Radisson SAS” pardavimų ir rinkodaros vadybininkė Aistė Matjošaitytė aiškino, kad kai kur mažesnius turistų srautus lėmė kelios priežastys.

Tiems turistams, kurie žadėjo keliauti po visas tris Baltijos šalis, teko keisti planus, nes Rygoje nebuvo laisvų viešbučių.

Tai lėmė Latvijoje vykusios ledo ritulio žaidynės.

Pasaulinis futbolo čempionatas taip pat „paviliojo” nuolatinius Klaipėdos lankytojus vokiečius. Visi viešbučiai ir poilsio namai patvirtino, kad šiemet vokiečių buvo kaip niekada mažai.

Atakavo skandinavai

Didžiausias viešbutis „Klaipėda” lankytojų skaičiumi nesiskundė. Nors vokiečiai liko savo šalyje stebėti futbolo, kitų šalių turistai važiavo didelėmis grupėmis.

„Klaipėdos” viešbutis turi 307 kambarius ir didžiausią konferencijų salę Vakarų Lietuvoje. Tai ir gelbėjo, nes didelės grupės, po 200 žmonių, į kitus viešbučius paprasčiausiai nesutelpa.

Viešbučio rinkodaros vadovė Jurga Maračkinaitė sakė, kad šiemet svečiavosi nemažai japonų ir italų. O skandinavų šalių atstovai buvo ypač aktyvūs.

Užsieniečiai irgi derisi

Svečių namų, turinčių žymiai mažiau kambarių, vadovai aiškino, kad laisvų vietų beveik niekada nebuvo.

Viešbučio „Morena” direktorius Virgilijus Bagžiūnas mano, kad tokį populiarumą lėmė žemesnės kainos.

„Užsieniečiai taip pat taupo ir derasi”, – pasakojo direktorius.

Pasak „Litinterp” svečių namų vyriausiosios administratorės Indrės Norkutės, pigesni viešbučiai visuomet turės paklausą, nes vis labiau populiarėja turistinės kelionės dviračiais su kuprine ant pečių.

„Daugumai užsieniečių tereikia švarios lovos ir karšto vandens, o ne apartamentų, kaip mano dauguma lietuvių”, – aiškino I.Norkutė.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Laisvalaikis su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.