Po skandalo Garliavos biblioteka bus toliau remontuojama

Kauno rajono savivaldybė tikisi pastatą rekonstruoti iki 2008 metų

Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) domėjimasis Kauno rajono Garliavos bibliotekos rekonstrukcijos reikalais buvo išgąsdinęs jos darbuotojus, kad darbai nutrūks. Tačiau sutvarkius dokumentus remontas bus tęsiamas.

STT ėmėsi savo tyrimo, kai į tarnybą kreipėsi Kauno rajono tarybos nariai Artūras Orlauskas ir Antanas Vanagas. STT pradėjo ikiteisminį tyrimą baudžiamojoje byloje dėl dokumentų klastojimo.

Pernai lapkritį rajono Taryba patvirtino bibliotekos rekonstrukcijos techninį projektą ir techninius ekonominius rodiklius. Buvo patvirtinta statybos kaina – 6,261 mln. litų, statybos ir montavimo darbų kaina – 4,901 mln. litų, tačiau konkursas pradėtas be Tarybos įgaliojimo. Pernai gegužę Vyriausybė rekonstrukcijai skyrė 700 tūkst. litų. Rekonstrukcijos projektas buvo suskaidytas, o 700 tūkstančių litų vertės darbus pradėjo UAB „Avona”.

Anot A.Orlausko, darbai buvo priimti ir pinigai pervesti jau gruodžio pabaigoje, tačiau iki kovo mėnesio trečdalis darbų dar nebuvo padaryta. Pasak jo, ant rekonstrukcijos priėmimo akto pasirašė Savivaldybės administracijos direktorė Danutė Tamošaitienė. „Avonai” vadovauja Česlovas Zabarauskas, jo žmona Regina Zabarauskienė dirba Kauno rajono savivaldybės Urbanistikos skyriuje. STT informavo, kad tyrimas nebaigtas.

Rajono Taryba pripažino, kad „Avona” nesilaikė parengto, suderinto projekto bei laiku ir nustatyta tvarka neatliko projekto korektūros. Tarybai teko patvirtinti pakoreguotą bibliotekos rekonstrukcijos techninį projektą ir techninius, ekonominius rodiklius, atsižvelgiant į UAB „SPKT” pastabas.

Kaip sakė Statybos ir komunalinio ūkio skyriaus vedėjas Egidijus Katilius, „Avona” be suderinto projekto pakeitė trečio aukšto sienų ir santvarų konstrukciją. Bendrovė nustatyta tvarka ir laiku neatliko projekto korektūros, todėl atlikti darbai neatitiko darbų, numatytų pagal rangos sutarties pateiktas sąmatas. Todėl Kauno apskrities viršininko administracijos teritorijų planavimo ir statybos valstybinės priežiūros skyrius nutraukė objekto rekonstrukcijos darbus.

„Dabar „Avona” pabaigs jai priklausančius pirmojo etapo darbus. Paskui bus skelbiamas konkursas antrojo etapo darbams”, – sakė E.Katilius.

Garliavos bibliotekos direktorės pavaduotoja Vilgelmina Puskunigienė sakė tikinti, kad biblioteka bus toliau remontuojama. „Kol kas tik užstatytas trečias aukštas, tačiau remonto laukia pirmieji du aukštai. Mes turime gražių planų, todėl tikimės, kad statybos nesustos. Džiaugiamės, kad ir šiemet skirta 250 tūkstančių litų”, – sakė ji.

Pasak E.Katiliaus, bibliotekos rekonstrukcija ketinama baigti 2008 metais. „Žinoma, tai priklausys nuo finansavimo”, – pažymėjo jis.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Statyba su žyma , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.