Vietoj sandėlių – gyvenamasis kvartalas

Po ketverių penkerių metų teritorija, esanti šiek tiek į rytus nuo Jono kalnelio, turėtų neatpažįstamai pasikeisti. Čia ketinama statyti naują gyvenamųjų namų kvartalą.

Pasak uostamiesčio mero Rimanto Taraškevičiaus, tokius planus išdėstė praėjusį trečiadienį, rugpjūčio 30-ąją, Klaipėdoje viešėję Norvegijos investicinės bendrovės „Verdispar” atstovai.

Būtent ši kompanija yra įsigijusi komercinės paskirties žemės sklypą tarp Jono kalnelio ir Gluosnių gatvės. Tai teritorija, kurioje šiuo metu tebestovi keletas nebenaudojamų grūdų sandėlių. Vadovaujantis jau patvirtinu detaliuoju planu, šiuos jokios išliekamosios vertės neturinčius statinius ketinama nugriauti, o jų vietoje pastatyti patogų gyventi, šiuolaikiškai suplanuotą gyvenamųjų namų kvartalą.

Jį projektuos Klaipėdoje gerai užsirekomendavęs architektų biuras „Andrijauskas ir partneriai”. „Jei viskas vyks taip, kaip esame suplanavę, šis projektas turėtų būti įgyvendintas per 4-5 metus”, – sakė uostamiesčio vadovas.

R. Taraškevičiaus įsitikinimu, vieta statyboms parinkta labai vykusiai. Kvartalas iškils visai netoli istorinio miesto centro, greta Jono kalnelio, šalia jo, bet ne per arti, kad kiltų nepatogumų, bus nutiesta buvusio tabako teritoriją kirsianti bei Bangų ir Danės gatves sujungsianti magistralė – Bastionų gatvė. Taigi norinčiųjų įsikurti čia tikrai netrūks.

„Norvegų bendrovė man padarė tikrai gerą įspūdį, – sakė R. Taraškevičius. – Tai išties labai solidi kompanija. Vienas jos projektas šiuo metu jau yra įgyvendinamas Vilniuje.”

Pasak uostamiesčio vadovo, norėdama paspartinti darbus, bendrovė pasiūlė savo paslaugas griaunant Savivaldybei priklausančius menkaverčius statinius senojo tabako fabriko teritorijoje. „Jei tik mums pavyks šį bendradarbiavimą tvarkingai įteisinti sutartimis, tai miestui išeis tik į naudą”, – įsitikinęs R. Taraškevičius.

Viešas projekto pristatymas Klaipėdos visuomenei suplanuotas lapkričio pradžioje.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Statyba su žyma , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.