Į užsienį vykusių lietuvių turistinės priekabos-nameliai buvo prikimšti kontrabandinių cigarečių

Muitinės kriminalinės tarnybos (MKT) pareigūnai rugsėjo 1-osios vakarą dar kartą įsitikino, jog nelegalių rūkalų gabentojų išmonė beribė. Marijampolės ir Kalvarijos apylinkėse pareigūnai sulaikė dviem turistiniais automobiliais, prikabinamais nameliais ant ratų, vežtą didelę cigarečių kontrabandą.

Tariamai į Italiją atostogauti vykę lietuviai minėtuose nameliuose įrengtose slėptuvėse vežėsi 24 tūkst. pakelių cigarečių „L&M”, kurių vertė (priskaičiavus privalomus sumokėti mokesčius) viršija 70 tūkst. Lt. Du iš automobiliais keliavusių lietuvių – Kauno rajono gyventojas E. A. ir Jonavos rajono gyventojas M. J. sulaikyti dviem paroms.

Pirmąjį automobilį kelyje Kaunas-Marijampolė patruliavę muitinės kriminalistai sustabdė apie 19 val. vakaro, vos prieš 4 kilometrus nuo Kalvarijos pasienio kontrolės punkto, degalinėje „Lukoil”. Nors visi penki automobiliu „Mercedes-Benz” (su priekaba-nameliu „Tabbert”) keliavę lietuviai tvirtino tiesiog vykstantys atostogauti į Italiją, MKT pareigūnai pastebėjo, jog keleiviai pastebimai susijaudino ir įsitempė. Įtarę, kad automobiliu gali būti vežama kontrabanda, pareigūnai nusprendė mašiną detaliai patikrinti Kalvarijos pasienio kontrolės punkte.

Nuojauta pareigūnų neapvylė, patikrinimo metu automobilio priekabos – namelio ant ratų „Tabbert” sienose, lubose ir grindyse buvo aptiktos specialiai įrengtos slėptuvės, kuriose buvo prigrūsta tūkstančiai pakelių cigarečių „L&M”.

Iš viso minėtoje priekaboje muitinės kriminalistai rado 12 tūkst. pakelių nelegalių rūkalų „L&M” su rusiškomis banderolėmis. Nors automobiliu važiavę keleiviai tvirtino nieko apie kontrabandą nežinoję, MKT pareigūnai sulaikė Mercedes-Benz vairavusį keturiasdešimtmetį Jonavos rajono gyventoją M. J.

Kitas automobilis – mikroautobusas „VW Transporter” (su nameliu ant ratų „Weippert”) MKT pareigūnų buvo sustabdytas kiek vėliau, apie 20 val. 30 min., jau Marijampolės apylinkėse, prie degalinės „Rotada”. Trys automobiliu važiavę lietuviai taip pat muitinės kriminalistams teigė keliaujantys pailsėti į Italiją.

Tačiau jų namelio ant ratų sienose pareigūnai irgi aptiko specialiai įrengtas slėptuves, kuriose buvo prigrūsta daugybė cigarečių „HB” (be banderolių) ir „L&M” (su rusiškomis banderolėmis) pakelių. Po detalaus patikrinimo paaiškėjo, kad ši lietuvių kompanija į užsienį mėgino nelegaliai išvežti 12 tūkst. pakelių cigarečių „L&M” ir 24 pakelius cigarečių „HB”.

Automobilį vairavusį keturiasdešimtmetį Kauno rajono gyventoją E. A. MKT pareigūnai sulaikė dviem paroms.

Iš viso abiem automobiliais į užsienį buvo mėginta nelegaliai išvežti 24 tūkst. pakelių „L&M”, kurių vertė, priskaičiavus privalomus sumokėti mokesčius, viršija 70 tūkst. Lt.

MKT Marijampolės skyriuje dėl abiejų atvejų pradėti ikiteisminiai tyrimai pagal LR BK 199 2 str. 1 d.

Anot muitinės kriminalistų, tai pirmas atvejis, kai teko susidurti su tokiu būdu vežama cigarečių kontrabanda. Tiesa, prieš keletą metų MKT pareigūnai Lazdijuose buvo sulaikę narkotikų kontrabandą, taip pat vežtą paslėpus namelyje ant ratų. Muitinės kriminalistų duomenimis Italijoje cigarečių „L&M” pakelis kainuoja maždaug 3,3 euro, taigi nelegalūs cigarečių prekeiviai būtų pasipelnę įspūdinga pinigų suma.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.