A. Sandleris grįžta su komedija

Netrukus švęsiantis 40-ąjį gimtadienį aktorius Adamas Sandleris šiuo metu yra viena sėkmingiausių Holivudo žvaigždžių. Jis ne tik vaidina, bet ir kuria scenarijus, prodiusuoja filmus ir netgi rašo dainas („Vestuvių dainininkas”) bei groja gitara. Nors A. Sandleris daugiausiai žinomas dėl savo komedinių vaidmenų, neblogai pasirodė ir rimtose juostose. Vis dėlto paskutiniuoju savo filmu „Klik. Arba gyvenimas pagreitintai”, rodomu jau ir Lietuvos kino teatruose, Adamas grįžta prie komedijos žanro.

A. Sandleris gimė 1966 m. rugsėjo 9 dieną Brukline, Niujorke. 17-os jis žengia pirmą žingsnį, kad taptų humoristu – ima vaidinti Bostono komedijų klube. Netikėtai pačiam sau Adamas supranta, jog jam paprasta būti juokingam. 1984 m. jis atlieka vaidmenį populiariame „Kosbio šou”. Šį savo talentą vaikinas lavina ir toliau – Niujorko universitete (1991 m. gauna dailiųjų menų bakalauro laipsnį) bei nuolat vaidindamas klubuose. Tais pačiais metais jis debiutuoja ir kine – suvaidina kultinėje komedijoje „Supurtyk klouną”.

Adamas pastebimas, dirbantis Los Andželo komikų klube, komiko Denio Milerio ir rekomenduojamas TV šou „Šeštadienio nakties” prodiuseriui kaip turintis didelį talentą. Jis nusamdomas dirbti scenaristo darbo, vėliau – ir aktoriaus. Šį šou A. Sandleris palieka 1995 m. ir pradeda sėkmingai daryti karjerą kine.

Jaunasis talentas vaidina filmuose su pasaulinio garso žvaigždėmis: „Laimingasis Gilmoras”, „Bilis Medisonas”, „Kvaileliai”, „Ponas Dydsas” su Vinona Raider. Na, o po „Stadiono vaikio” Adamas – jau garsenybė.

Nors beveik visi ankstyvieji jo filmai kritikų buvo suniekinti, tačiau pradedant 2002-ųjų „Apsvaigusiais nuo meilės” (už kurį jis nominuotas „Auksiniam gaubliui”) atsiliepimai vis gerėja. Beje, A. Sandleris ima rinktis ir rimtesnius vaidmenis.

Atrodo, kad ir asmeninis gyvenimas Adamui pavyko – 2003-iųjų birželio 22 d. jis veda modelį ir aktorę Džekę Titoun, kurią sutiko filmuodamasis juostoje „Didysis tėtušis” (1999 m.). Dar kartą drauge jie dirbo Robo Šneiderio komedijoje „Vyras už pinigus 2. Žigolo Europoje” (2005 m.). Na, o neseniai – šių metų gegužės mėnesį – jie susilaukė pirmojo vaiko – dukros Seidi Medison Sandler. Ji pavadinta savo tėvų senelių vardais.

Paskutinis A. Sandlerio filmas – „Klik. Arba gyvenimas pagreitintai”, kuriame pastebima nemažai tipinio jo ankstesnių filmų humoro. Per pirmąjį savaitgalį JAV kino teatruose ši juosta uždirbo 40 mln. JAV dolerių ir užėmė pirmąją vietą pelningiausių savaitgalio filmų sąraše. Vis dėlto 40 mln. pajamos yra ketvirtas rezultatas iš visų A. Sandlerio filmų.

Su „Klik” režisieriumi Frenku Korasiu jie yra draugai nuo koledžo laikų, o drauge dirba jau trečią kartą; „Vestuvių dainininkas”, „Stadiono vaikis” ir „Klik. Arba gyvenimas pagreitintai”.

A. Sandleriui filme teks išbandyti geriausią pasaulyje išradimą vyrams – nuotolinio valdymo pultelį. Tačiau „Klik” nėra apie amžinąją kovą, kas jį valdys, o apie rūpesčius, kuriuos gali sukelti šis iš pažiūros paprastas mažas daikčiukas. A. Sandleris prisipažįsta, kad naujoji jo komedija buvo tikras išbandymas. „Manau, kad nuotolinio valdymo pultelio idėja mus visus gerokai prijuokino, tačiau pats patraukliausias dalykas komandai buvo antroji filmo dalis. Manau, kad žmonėms patiks, čia yra pakankamai juokelių atsipalaiduoti, tačiau drauge juosta yra ir sunkesnė už visas mano ankstesnes”, – sako aktorius.

Beje, kai kurie filmo elementai yra susiję su asmeniniu A. Sandlerio gyvenimu, prisiminimais apie tėvą, kuris mirė prieš keletą metų. „Mano santykiai su tėvu buvo kitokie nei filme. Niekada nemaniau, kad tėvas man yra rakštis subinėje, kaip galvoja mano personažas”, – juokiasi Adamas.

Be to, beveik 40-metis A. Sandleris prisipažįsta, kad per pastaruosius 10 metų jis, ko gero, namuose buvo mažiau nei darbe. Tuo jis panašus į savo herojų. Tačiau dabar, kai namuose ką tik sulauktas kūdikis, jam tenka ir dažniau pabūti su šeima. „Džiaugiuosi, kad dabar man nebereikia per daug galvoti apie save. Juk visus 39-erius metus praleidau tik ir kalbėdamas, koks puikus esu. Taigi atėjo laikas kalbėti apie vaikus”, – šypsosi aktorius.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Kinas su žyma , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.