Dėl odos – patyčios ir smūgiai

Vilniaus chuliganai persekioja ir terorizuoja kiną Hong Xuną tik todėl, kad jo odos spalva yra kitokia.

Vos mėnesį mūsų šalies sostinėje gyvenantis šis JAV pilietis jau kelis kartus sulaukė agresyvių jaunuolių užgauliojimų.

Prieš keletą dienų su tais pačiais chuliganais susidūręs užsienietis neišvengė ir smūgių.

Užpuolikai kinui trenkė per veidą ir praskėlė lūpą.

Hong Xuną pašiurpino tai, kad mūsų šalyje nevaržomi siautėja jaunieji nacistai. Jis sakė atpažįstąs juos iš panašios tamsios, karinę primenančios aprangos. Agresyvūs jaunuoliai grasina užsieniečiams, o kartais juos sužaloja.

Keletą kartų su rasine diskriminacija mūsų šalyje susidūręs užsienietis apie savo bėdas žada papasakoti ir JAV žurnalistams.

Kumščiu prakirto lūpą

43 metų Hong Xunas pasakojo, kad prieš kelias dienas Užupyje užėjo į prekybos centrą ir išvydo gaują tamsiais rūbais vilkinčių vaikinų.

Jie pasakė Hong Xunui, kad netrukus susitiks su juo lauke. Išėjęs iš prekybos centro kinas išvydo alaus butelius rankose laikančius jaunuolius. Chuliganai mojuodami stikliniais buteliais šaukė, kad užsienietį užmuš.

Hong Xunas į pagalbą iškvietė policijos pareigūnus. Kartu su policininkais užsienietis sekė, kur vaikinai eis toliau.

Šiek tiek paskui chuliganus pavažiavę policininkai ir užsienietis netoli Šv.Onos bažnyčios pamatė apie dvidešimt panašiai apsirengusių jaunuolių. Vienas jų iš mašinos išlipusiam Hong Xunui smogė į lūpą.

„Man iš žaizdos pradėjo bėgti kraujas, tačiau netoliese esantys policininkai netgi nepabandė jaunuolių sutramdyti. Jie sakė, jog iškvietė pastiprinimą.

Vėliau šešis jų pareigūnai nuvežė į komisariatą. Penkis paleido, o tą, kuris mane sumušė, sulaikė”, – pasakojo nukentėjusysis.

Grasino užmušti užsienietį

Kinas nuo vilniečių nukentėjo nebe pirmąkart. Prieš tai tie patys jaunuoliai užsienietį vis užkabindavo vaikštantį sostinės centre.

Pirmą kartą su agresyviu vietiniu jaunimu Hong Xunas susidūrė prieš tris savaites Užupio rajone.

„Prieš mane atsistojo vaikinas, užkirto kelią ir neleido eiti. Jis mane nufotografavo mobiliuoju telefonu”, – teigė Hong Xunas.

Chuliganas avėjo ilgaaulius batus, dėvėjo tamsius rūbus. Prie kino prikibęs asmuo galvą buvo nusiskutęs plikai, vilkėjo kareiviškais raštais margintą džemperį.

„Beždžione, nešdinkis iš mūsų šalies. Jei neišvažiuosi, aš tave užmušiu”, – tokius žodžius kinas išgirdo iš chuligano lūpų.

Hong Xunas pasiteiravo jaunuolio, ar šis priklauso jaunųjų nacių judėjimui. Vaikinas pripažino, kad yra šios grupuotės atstovas.

Liepė grįžti į Kiniją

Antrą kartą Hong Xuną grupė jaunuolių užpuolė autobusų stotelėje Vilniaus gatvėje.

„Jie man liepė sugrįžti į Kiniją. Priešingu atveju grasino mane užmušti”, – skundėsi Hong Xunas.

Užsienietis su chuliganais buvo susitikęs ir dar kartą. Vilniaus gatve einantį Hong Xuną atpažino jį prieš tai fotografavęs jaunuolis.

Užsienietis teigė, kad iš nugaros jaunuolis jam kumštelėjo į petį.

„Kai atsisukau, vaikinas parodė man nacistų pasisveikinimo ženklą, liepė dingti iš šalies ir nubėgo”, – prisiminė Hong Xunas.

Kreipėsi į JAV ambasadą

Pasak Hong Xuno, jį nuolat užgauliojantys jaunuoliai – arogantiški ir agresyvūs. Jiems ir policijos pareigūnai – nė motais.

Mėnesį Vilniuje gyvenantis užsienietis dėl jį užsipuolančių jaunuolių jau kreipėsi ir į JAV ambasadą. Jis žadėjo savo problemą atskleisti ir sostinės merui.

„Amerikoje į rasinę diskriminaciją žiūrima rimčiau. Esu gyvenęs kitose Europos šalyse. Daug kur yra jaunųjų nacistų, tačiau jie ten griežčiau kontroliuojami. Lietuvos policija chuliganus irgi turėtų sutramdyti”, – aiškino Hong Xunas.

Hong Xunas įsitikinęs, kad naciai šiurpina ne tik jį, bet ir kitus užsieniečius, turistus: „Man jau baisu čia gyventi. Šitie jaunuoliai gadina ir visos Lietuvos įvaizdį užsieniečių akyse. Jūsų šalis turėtų susirūpinti šia problema”.

Tiria teisėsaugininkai

Policijos pareigūnai jau yra užfiksavę tris Hong Xuno pareiškimus apie konfliktus su chuliganais.

Kiną fotografavęs vilnietis studentas nubaustas šimto litų bauda. Naujausias Hong Xuno skundas, kai jam sužalota lūpa, dabar nagrinėjamas.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , , , , , , , , , , .

2 atsiliepimai į "Dėl odos – patyčios ir smūgiai"

  1. darius

    😯 tai kad ir lietuviui Lietuvoje baisu gyventi 👿

  2. lietuve

    pritariu,kad ir lietuviui lietuvoje nera saugu net dienos metu.Turiu paaugle dukra,kuri rengdavosi truputi isskirtinai,as mama nemaciau nieko blogo,bet gatves chuliganai(forsai) daznai uzkabindavo ir tyciodavosi,ir manau jei ji butu vaikinas tikrai butu neisvengusi smurto.Pas mus tikrai nesaugu ne tik pilieciui is Kinijos,zinoma liudna ir graudu.Kas mus saugo ir gina?

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.