Mokslo ir žinių diena – gėlių pirkimo metas

Rugsėjo 1-ajai besiruošiantys moksleiviai ir jų tėvai suskubo pirkti gėles. Šventės išvakarėse centrinė turgavietė buvo sausakimša. Čia pirkėjai galėjo įsigyti ne itin brangiai kainuojančių rožių, kardelių ir gėlių puokščių. PB žurnalistai pasidomėjo, kokios šiais metais populiariausios gėlės.
Centrinėje turgavietėje gėlėmis prekiaujanti floristė Sigita Noreikatė teigia, kad šventės išvakarėse pardavė apie 400 žiedų. Per šventę ji tiki parduoti dvigubai daugiau.

„Rugsėjo 1-osios išvakarėse pirkėjų tikrai labai daug, jau kelis kartus buvo pakartotinai atvežta gėlių. Gėlėmis prekiauju jau ne vienerius metus, todėl iš patirties galiu pasakyti, kad šventės rytą pirkėjų bus dar daugiau”, – sako prekybininkė.

Anot floristės, rožės kainuoja nuo 2 iki 5 litų. „Šiemet rožių perkama dvigubai daugiau nei praėjusiais metais, nors jų kaina šiek tiek didesnė nei pernai. Tačiau šiemet ir gėles auginti buvo sunkiau, laistyti jas reikėjo daugiau. Populiariausios rožės tradicinių spalvų – raudonos, rožinės ar baltos”, – sako S.Noreikaitė.

„Turguje gėlių galima įsigyti kur kas mažesnėmis kainomis nei salonose. Be to, lieka galimybė dar ir nusiderėti”, – priduria pašnekovė.

Turguje kardeliais prekiaujančios pardavėjos sako, kad šiemet perkamesnės rožės. „Pernai kardelių pardavėme daugiau nei šiemet, nors jų kainos yra išlikusios tokios pačios. Kardeliai kainuoja nuo 50 centų iki 2 litų”, – sako pardavėjos.

Anot prekybininkų, mokiniai perka ir nedideles puokštes, sudarytas iš vieno dekoruoto žiedo. Jų kaina nesiekia 5 litų.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Ekonomika su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.