Atsivers „Vidurdienis”

Šiandien 18 val. meno gerbėjus Baroti galerija kviečia į klaipėdiečio dailininko Augustino Virgilijaus Burbos tapybos darbų parodos „Vidurdienis” atidarymą.

Šis gerai žinomas Klaipėdos menininkas gimė 1943 metais Kretingos rajone, 1971-aisiais baigė tapybos studijas tuometiniame Lietuvos valstybiniame dailės institute, jau 1973 metais pradėjo dalyvauti parodose, o nuo 1980-ųjų A.V.Burba yra Lietuvos dailininkų sąjungos narys. Mes geriau pažįstame jį kaip grafikos meistrą, virtuozišką piešėją, graviūrų kūrėją. Bet, pasirodo, dailininkas „neužmetė” ir tapybos. Kaip įrodymas – „Vidurdienio” paroda.

Apie savo kūrybos procesą A.V.Burba rašo: „Prie tuščio lapo klausausi savęs. Ieškau, kaip, kokiu būdu padėti minčiai, idant ji virstų regėjimu. Įsivaizdavęs bent didžiąją piešinio sąrangą ar detalę, leidžiu plunksnai, pieštukui, teptukui liesti popierių. Iš linijų, dėmių pradeda rodytis daiktai, figūros. Negaliu pasakyti, kas labiau skatina augti, tęstis linijoms, rastis dėmėms, faktūroms, plėstis, sodrėti kompozicijai: piešimo panašėjimas į rungtynes tarp minties užgaidų ir medžiagiškumo; netikėtumų atsivėrimai, naujumo įspūdžiai; galiausiai – atsinaujinimas, „įsielektrinimas” pačiu darbo ritmu?..

Įdomu, kada, kaip randasi paveikslo užbaigtumas, kada gali sakyti „padariau”. Manau, man yra svarbu piešinyje atsirandančios vienokio ar kitokio vyksmo būsenos, kai daiktai pradeda rodytis dalykais. Dailininko triūsas yra daiktų animavimas. Mano sukurtam reginiui maža būti tik matomam pradinėmis daiktų formomis – jis privalo parodyti, kiek ir kaip daiktus aš panaudojau kaip reiškinius”.

Baroti galerijoje (Aukštoji g. 3/3A) A.V.Burbos tapybos darbų paroda „Vidurdienis” veiks iki rugsėjo 14-osios.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Renginiai su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.