Graikai parklupdė JAV, ispanai – Argentiną

Pirmosiose pasaulio krepšinio čempionato Japonijoje pusfinalio rungtynėse užfiksuota sensacija. Saitamos „SuperArena” Graikijos krepšininkai 101:95 (14:20, 31:21, 32:24, 24:30) įveikė prieš čempionatą favorite laikytą JAV rinktinę ir pateko į turnyro finalą.

Graikams pergalę garantavo stulbinantis taiklumas – dvitaškiai – 27/38 (71 proc.), tritaškiai – 8/18 (44 proc).

Antrajame pasaulio krepšinio čempionato pusfinalyje Ispanijos rinktinė po atkaklios ir permainingos kovos 75:74 (12:21, 25:17, 20:18, 15:18) palaužė Argentiną.

Iki rungtynių pabaigos likus 19 sekundžių rezultatas dar buvo lygus (74:74). Tada vieną baudos metimą iš dviejų įmetė J.M.Calderonas, o argentiniečių ataka nebuvo sėkminga – J.Sanchezo metimas paskutinę rungtynių sekundę tikslo nepasiekė.

Tad pasaulio krepšinio finale kovos europiečiai – Graikijos ir Ispanijos krepšininkai. Dėl trečiosios vietos susitiks JAV ir Argentinos rinktinės.

***

Graikai pirmavo rungtynių pradžioje (2:0, 6:5), bet amerikiečiai, daugausia D.Howardo pastangomis, įsiveržė į priekį bei laimėjo pirmąjį kėlinį 20:14.

Antrojo kėlinio pradžioje JAV krepšininkai nemažino apsukų ir buvo pasiekę 10 taškų pranašumą (33:23). Tada iniciatyvos ėmėsi S.Schortsianitis, pelnęs 8 taškus iš eilės. Dviem taškais galingajam graikų „centrui” pritarė T.Papaloukas ir P.Giannakio auklėtiniai ne tik persvėrė rezultatą, bet ir padidino pranašumą iki 5 taškų (43:38).

Antrąjį kėlinį graikai laimėjo 31:21.

Trečiajame kėlinyje graikai demonstravo tikrą krepšinio šou – taiklūs V.Spanoulio, D.Diamantidi bei K.Tsartsario tritaškiai ir JAV rinktinė nokdaune – 65:51.

Amerikiečius vedė C.Anthony, pelnęs du tritaškius. Tačiau ir graikai turėjo savo lyderį – 6 taškus iš eilės pelnė D.Dikoudis. Graikai išlaikė 10 taškų pranašumą.

Ketvirtojo kėlinio pradžioje sublizgėjo M.Kakiouzis, pelnęs 6 taškus – graikai priekyje 83:71. Metimo skonį pajuto ir amerikiečiai – po tritaškį pataikė C.Anthony, D,Wade’as.

Rungtynių pabaigoje pirmu smuiku groti pradėjo L.Jamesas, pelnęs 8 taškus iš eilės. K.Hinrichas pataikė tritaškį ir amerikiečiai pavojingai priartėjo 86:91.

Reikiamu momentu tritaškį pataikė V.Spanoulis – 94:86. Tritaškiu atsakė K.Hinrichas – 95:91 – graikai priekyje.

Pačioje rungtynių pabaigoje amerikiečiai dar bandė gelbėtis pražangomis, bet graikai prie baudų metimo linijos buvo šaltakraujai.

„Svajonių komanda” vadinta JAV rinktinė prieš čempionatą kėlė vienintelį tikslą – laimėti čempionato auksą. Kitos spalvos medaliai buvo tolygūs pralaimėjimui. Fiasko JAV rinktinė patyrė ir 2002 metų pasaulio čempionate Indianapolyje, kur užėmė tik 6 vietą.

Rezultatyviausiai graikų gretose žaidė: V.Spanoulis – 22, M.Kakiouzis – 15, S.Schortsianitis – 14,D.Diamantidis – 12, A.Fotsis – 9, L.Papadopolous, D.Dikoudis ir T.Papaloukas – po 8.

JAV rinktinei 27 taškus pelnė C.Anthony, 19 – D.Wade’as, 17 – L.Jamesas, 12 – K.Hinrichas, 10 – D.Howardas.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , , , , , , , .

5 atsiliepimai į "Graikai parklupdė JAV, ispanai – Argentiną"

  1. arnas

    As toks laimingas! mano gyvenime buna dvejopi skirtingi, bet laimingi ir sporto ivykiai: tai kai kas nors nugali Shumaheri ir kai pralaimi amerikieciai 🙂
    Tada visi gryzta ant zemes is padebesiu!
    Myliu Lietuva!

  2. milda

    Aš laiminga! Mūsų pralaimėjimas atrodo niekis prieš amerikiečių fiasko. Arnai, Šumas tegul laimi, negaila, o amerikonams visada smagu duoti per įžuliai pakeltas makaules. Valio !

  3. kaunas

    Va cia tai geras-ameerikonai vel pralose!Jau seniai niekas netikejo, kad visos tos „zvaigzdes is NBA”- geriausi Pasaulyje.O dabar!… Jiems tik su arabais zaisti… O lietuviu-gaila.Nu nepasiseke.Bet uztat vyrai zaide, atstovavo Lietuvai-ne taip kaip kai kurie musu „zydai” ir „amerikonai”!

  4. valdovas

    Nu cia tai geras, amerikonai prakiso. Dabar nors ant lietuviu nebe taip pikta.

  5. Danas

    Kas per nesąmonės su tais simboliais?

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.