Į pažeidėjus kol kas šaudoma tuščiai

Kaune įrengtas greičio matuoklis tik gąsdina

Kaune, Taikos prospekto ir Pašilės gatvės sankryžoje, įrengtas pirmasis mieste stacionarus greičio matuoklis. Tačiau kol kas nė vienas vairuotojas nebuvo nubaustas už greičio viršijimą, nes sistema dar neveikia.

Kaip sakė Kauno eismo priežiūros tarnybos viršininkas Alfonsas Tarasevičius, buvo planuojama, kad jau nuo šiandien sistema veiks.

„Ji fiksuoja tuos, kurie viršija greitį, kurie įvažiuoja į sankryžą degant raudonam šviesoforo signalui ar kerta ištisinę liniją. Aparatas jau „šaudo”, bet dar nieko nebaudžiame. Manau, kad per savaitę spėsime viską suderinti. Tada bus fiksuojamas kiekvienas pažeidimas. Jau žinome, kad šioje vietoje padaroma nemažai pažeidimų, turbūt turėsime daug darbo”, – teigė A.Tarasevičius.

Užfiksavę pažeidimą, pareigūnai siųs pranešimus pagal automobilio savininko gyvenamąją vietą. „Baudą turės mokėti ne automobilio savininkas, o tas, kuris vairavo. Tai nebus sunku nustatyti, nes sistema pateikia kokybiškas nuotraukas. Tačiau laiko užims surasti tuos vairuotojus”, – mano A.Tarasevičius.

Bendrovė „Technologinių paslaugų sprendimai” sutiko pusei metų nemokamai įrengti greičio fiksavimo įrangą, kuri kainuoja apie 100 tūkstančių litų.

Vilniuje panaši sistema veikia nuo 2003 metų. Vienas toks įrengimas greitį fiksuoja autostradoje Vilnius – Klaipėda, šalia įvažos į Kauną.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Transportas su žyma , , , .

1 atsiliepimas į "Į pažeidėjus kol kas šaudoma tuščiai"

  1. Filas

    nejum mus sustabdyt 😀

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.