Knygos pristatymas Albert Camus „Maištaujantis žmogus”

Pagaliau lietuvių kalba pasirodė Albert’o Camus „Maištaujantis žmogus” (1951) – vienas iš svarbiausių XX amžiaus veikalų. Šios knygos vertėjas Vytautas Bikulčius teigia, kad jo vertė dar labiau išryškėja mūsų dienomis, kai pasaulis blaškosi tarp maišto ir terorizmo. „Aš maištauju, vadinasi, mes esame”, – teigia A. Camus. Šiame kūrinyje kalbama apie maištą, kurį tikrove paverčia šeimininko ir vergo dialektika. Maištas yra vienintelis būdas įveikti absurdą. Bet iš tikrųjų čia kalbama apie tai, kaip žmogus dėl maišto prisitaiko prie nusikaltimo. Šitaip autorius paaiškina, kodėl XX amžiuje gyvavo totalitarinės valstybės ir koncentracijos stovyklos.
A. Camus buvo vienas iš pirmųjų Europos intelektualų, įrodžiusių, kad praktiškai nėra jokio skirtumo tarp fašizmo ir stalinizmo. Tačiau amžininkai (J.-P. Sartre’as, A. Bretonas) jo nesuprato ir laikė jį revoliucinių idealų išdaviku. Tik gerokai vėliau pati Istorija įrodė, kad Albert’as Camus buvo teisus.
Rugsėjo 7 dieną (ketvirtadienį) 18 val. Leidykla Kronta ir Prancūzų kultūros centras kviečia į A. Camus „Maištaujantis žmogus” knygos pristatymą Prancūzų kultūros centre, Didžioji g. 1. Dalyvauja knygos vertėjas Vytautas Bikulčius.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Renginiai su žyma , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.