Vieno namo miesto merui per maža

Nė vienas Panevėžio apskrities, miesto ir rajono vadovas negyvena daugiabučiame name. Tačiau tik Panevėžio miesto meras konservatorius Vitas Matuzas ir jo žmona Danutė Matuzienė (nuotraukoje) gali sau leisti gyventi dviejose rezidencijose – kone Panevėžio miesto centre, Smėlynės gatvėje, ir, žinoma, užmiestyje.
Panevėžio mero Vito Matuzo pateiktoje turto ir pajamų deklaracijoje nurodyta, kad konservatorius turi turto, verto 50963 litus, piniginių lėšų – 74076 litus. Mero žmona Danutė už vyrą kur kas turtingesnė. Vien privalomas registruoti jis įvertintas 187179 litais. Gautų ir negrąžintų paskolų dydis – 185091 litas. Beje, pastarieji turto duomenys „Valstybės žiniose” pateikti 2004 metų gruodžio 31 dieną. Per pusantrų metų mero šeimos turtas turėjo išaugti.

Pirmoji miesto pora neseniai baigė statyti namą sodo bendrijoje Paįstryje. Be to, D.Matuzienė už milijoną litų pardavė turėtas bendrovės „Aštuoni ženklai” akcijas.

Naujame name negyvens?

PB telefonu Panevėžio meras tikino, kad Panevėžio rajone, Paįstryje, esančioje sodo bendrijoje vasarnamį nusipirko dar 1997 metais. „Rekonstrukcijai paėmiau paskolą 25 metams. Paskolos dydis – 300 tūkstančių litų. Trijuose sujungtuose sodų sklypuose baigėme tvarkyti namą”, – pasakojo miesto galva.

Kiek kainuos namo rekonstrukcija, V.Matuzas pasakyti negalėjo, nes tikino, kad dar jis nebaigtas įrengti. Meras neslėpė, kad namo statyba ir kitais darbais rūpinasi žmona.

Konservatorius V.Matuzas nė nesikuklindamas kalbėjo, kad naujame kone pusę milijono litų kainuojančiame name jis gyventi nesiruošiąs. „Ten aš negyvensiu. Tai vasarnamis. Gyvenu pas sūnų Smėlynės gatvėje”, – vakar telefonu sakė miesto meras.

Merui už darbą kas mėnesį mokama po 3755 litus. Beje, V.Matuzas neslepia, kad „juodai dienai” turi pasidėjęs apie 200 tūkstančių litų. Vakar jis PB patikino, kad pragyventi jo algos pakanka.

Beje, V.Matuzas nesugebėjo atsakyti, kokį turtą valdo jis ir žmona Danutė. „Tai bendras šeimos turtas. Tiksliai pasakyti negaliu. Kaupti turtus pradėjau nuo 1989 metų. Turėjau savo verslą. Pinigai neatsiranda iš niekur. Žmona – verslininkė. Per metus gauna 100 tūkstančių litų dividendų”, – bandė atvirauti V.Matuzas.

Namas pradėtas statyti sovietmečiu

Panevėžio rajono meras Povilas Žagunis gyvena Staniūnų gyvenvietėje, Daumėnų gatvėje. PB kalbintas politikas teigė, kad namą pasistatė dar 1990 metais. „Namas, kuriame gyvenu, pradėtas statyti dar sovietiniais laikais. Jis nėra prabangus, bet pakankamai patogus. Savo turtą įvertinčiau 250 tūkstančių litų. Man taip atrodo, nes turto vertintojų į pagalbą nekviečiau”, – aiškino rajono meras.

P.Žagunis atvirai kalbėjo apie savo turtus: „Gaunu atlyginimą, taip pat gaunu dividendus už turimas akcijas. Per metus apie dvidešimt tūkstančių litų. Prie šių pinigų pridėkite žmonos gaunamas pajamas. Iš viso būtų apie 68 tūkstančius litų. Iš tų pinigų ir gyvename. Jokių paskolų neturiu. Tiesa, turiu 1999 metų laidos automobilį „Audi”. Jį pirkau už sutaupytus pinigus, kuriuos sukaupiau dirbdamas melioracijoje”.

Gyvena iš atlyginimo

Panevėžio miesto savivaldybės administracijos direktorius Visvaldas Matkevičius gyvena nuosavame name Stetiškiuose, Uliūnų gatvėje. Valdininko namas vertinamas apie 250 tūkstančių litų. „Turiu dar automobilį „Nissan Murano” ir motociklą „Yamaha”. Dabartinėmis kainomis juos įvertinčiau 63 tūkstančiais litų. Automobilis pirktas 2005 metais. Tada ėmiau keturiasdešimties tūkstančių litų paskolą”, – aiškino jis.

V.Matkevičius tvirtino, kad namą pirko išsimokėtinai. „Sutarėme, kad už neįrengtą namą mokėsiu 25 tūkstančius JAV dolerių. Su pardavėju atsiskaičiau per ketverius metus”.

Administracijos direktorius kas mėnesį gauna 4499 litus algos. „Žmona gauna 2000 litų. Per metus susidaro apie 77988 litai. Per ketverius metus – 311 tūkstančių litų. Juos ir išleidžiame. Pinigų nekaupiu, bankuose nelaikau. Tiek, kiek yra banko kortelėje, tiek užtenka. Jei išvykstu su žmona į keliones, tuomet imu trumpalaikę paskolą”, – kalbėjo V.Matkevičius.

Gyvena rajone

Panevėžio savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotoja Audronė Grainienė taip pat gyvena nuosavame name. Ji su vyru įsikūrė sodo bendrijoje, esančioje už Velžio gyvenvietės. Deja, vakar su atostogaujančia valdininke susisiekti nepavyko.

Namo remontui – paskola

Panevėžio mero pavaduotojas Kastytis Vainauskas gyvena „Ąžuolo” sodo bendrijoje. „Esu paėmęs dvidešimčiai metų 100 tūkstančių litų paskolą. Kaip tik dabar įrenginėju gyvenamąjį namą. Be to, už sutaupytas lėšas iš atlyginimo nusipirkau 1998 metų laidos automobilį „Opel Sintra”, – pasakojo vicemeras.

K.Vainauskui kas mėnesį mokama apie 3000 litų . Jo žmona Rasa gauna pusantro tūkstančio litų atlyginimą.

Gyvena uošvių name

Dar vienas miesto mero pavaduotojas Petras Luomanas gyvena Panevėžyje, Žibučių gatvėje. Politikas tvirtina, kad namas priklauso uošviams. „Namas senas, statytas dar 1961 metais. Pristatytas antras aukštas, pakeista santechnikos įranga. Gyvenu ir nesiskundžiu. Tiesa, šiemet lizingo būdu pirkau naują automobilį „Volkswagen”. Kas mėnesį už jį moku po 644 litus. Per septynerius metus ketinu išsimokėti”, – aiškino jis.

P.Luomanas kas mėnesį į rankas gauna per 3000 litų. Dar jam mokama po šimtą litų už dainavimą chore. „Žmona kas mėnesį gauna 1500 litų. Per metus pajamų susidaro apie 50 tūkstančių litų”, – turtus skaičiavo mero pavaduotojas.

Namą pirko prieš kelerius metus

Panevėžio apskrities viršininkė Gema Umbrasienė gyvena nuosavame name Rožyne. Namo vertė – 150 tūkst. litų. Viršininkė namą nusipirko 2003-iaisiais. „Teko imti paskolą 25 metams. Kas mėnesį bankui moku po 1200 litų ir palūkanas”, – aiškino valdininkė.

Apskrities vadovė tvirtino, kad dar turi dešimties metų senumo automobilį „Mercedes”, žemės sklypą su nameliu sodo bendrijoje. „Turtas nėra didelis. Kas mėnesį gaunu apie 4500 litų algos. Dar moka po 300 litų už dėstytojavimą KTU Panevėžio institute. Vyras taip pat uždirba. Gyvename neblogai, net sugebame grąžinti lėšas už paimtą paskolą”.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Lietuvoje su žyma , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , .

1 atsiliepimas į "Vieno namo miesto merui per maža"

  1. monika

    lieva ta tema nevykeliai jus

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.