Išplėštas iš mirties nasrų

Dideliu greičiu nuo patrulių bėgęs, kaip įtariama, neblaivus vairuotojas šiandien jiems turi būti dėkingas už išgelbėtą gyvybę

Po vakarykštės nakties 31-erių metų Vitalis K. iš Vilijampolės Kalnų gatvės rugpjūčio 29-ąją galės švęsti kaip antrąjį savo gimtadienį.

Tąnakt (buvo apie pusę dviejų) jo vairuojamas „BMW 520” viduryje Savanorių kalno nulėkė nuo kelio, rėžėsi į pakelės medį ir apvirtęs užsidegė.

Už tai, kad liko gyvas, BMW vairuotojas turėtų padėkoti keturiems Kauno policijos patrulių rinktinės pareigūnams: Sauliui Kisarauskui, Dariui Merkevičiui, Jaunučiui Makauskui ir Tomui Urbonavičiui. Šie patruliai ištraukė sąmonės netekusį BMW vairuotoją iš degančio automobilio.

Teigiama, kad tai buvo sudėtinga: leisgyvis vairuotojas buvo prisisegęs saugos diržu, variklio skyriuje kilęs gaisras akimirksniu apėmė ir apvirtusio automobilio saloną. Sutramdyti beįsišėlstančios ugnies iš tarnybinių automobilių patrulių atsineštais gesintuvais jau buvo neįmanoma.

„Jeigu būtume laukę atvykstant ugniagesių gelbėtojų, kuriems tokie gelbėjimo darbai – kasdienybė, vyriškis būtų sudegęs, – pasakojo savo kolegoms patruliai. – Kad ugnis apimtų visą saloną, buvo minučių reikalas”.

BMW vairuotojas ištrauktas laukan jau apdegęs. Teigiama, kad nuo ugnies nukentėjo ir jį gelbėję patruliai: apsvilo plaukus ir rankas.

Tiesa, Patrulių rinktinės vadas Remigijus Balandis linkęs šio pavaldinių poelgio nesureikšminti. Jo nuomone, lygiai taip pat tokiomis pačiomis aplinkybėmis būtų pasielgęs kiekvienas normalus žmogus. R.Balandžio duomenimis, nė vienas iš neeilinėmis aplinkybėmis pasižymėjusio ketvertuko į medikus pagalbos nesikreipė: visi toliau tęs tarnybą.

Į BMW, kurio vairuotojas tąnakt išplėštas iš ugnies, patruliai atkreipė dėmesį dar Savanorių kalno papėdėje. Vienas jų ekipažas, kurį sudarė S.Kisarauskas ir D.Merkevičius, tikrino kito automobilio dokumentus. Pasak pareigūnų, šis BMW pravažiavo pro juos sulėtinęs greitį ir be šviesų.

Greitai atsisveikinę su tikrinto automobilio vairuotoju, patruliai pakilo į kalną – juo skubančio BMW įkandin. Dar po kelių akimirkų priekyje pasigirdo stiprus trenksmas, lydimas ugnies pliūpsnio.

Prieš pasiekdami gaisraviete virtusio eismo įvykio vietą, patruliai dar spėjo per tarnybinę radijo stotį pranešti apie tai ugniagesiams gelbėtojams ir greitosios medikams bei išsikviesti pagalbon pastiprinimą.

Ištraukę vairuotoją iš akimirksniu liepsnojančiu fakelu virtusio automobilio, patruliai bijojo jį judinti. Kas tiksliai diagnozuota į Kauno medicinos universiteto klinikas (KMUK) nuvežtam nelaimėliui, vakar įvykio aplinkybes tirianti Eismo priežiūros tarnyba dar negalėjo patikslinti. Tebelaukta žinių iš KMUK. Težinota, kad vyriškis apdegęs, tačiau pavojaus jo gyvybei nėra. Ar konstatuotos dar kokios nors traumos, tikslios informacijos neturėta.

Negalėta dar atsakyti į klausimą, ir dėl ko BMW vairuotojas nesuvaldė automobilio. „Gal greitis, gal girtumas”, – galėjo tik spėlioti įvykio aplinkybių tyrimą atliekantis tyrėjas. Neoficialiai kalbama apie galėjusį būti didelį greitį pamačius, kad policija, kurią, atrodė, pavyko saugiai aplenkti, vis dėlto lipa ant kulnų. Pagrindiniai šios versijos argumentai: smūgio į medį jėga, po kurios BMW apvirto, o medis užvirto ant važiuojamosios kelio dalies.

Kauno priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos atstovo spaudai Aurelijaus Lukausko duomenimis, jo kolegos atvyko į šio įvykio vietą taip pat labai operatyviai. BMW niokojanti ugnis sutramdyta per 3 minutes, tačiau spėjo išdegti ir variklio skyrius, ir salonas. Ant važiuojamosios kelio dalies užvirtusio medžio supjaustymas grandininiu pjūklu užtruko apie 20 minučių. Dar pusvalandžio prireikė neutralizuoti ant važiuojamosios kelio dalies išsiliejusius tepalus bei ją nuplauti.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.