Nuskambėjo paskutiniai festivalio „Palangos vasara” akordai

Baigėsi antrus metus iš eilės surengtas festivalis „Palangos vasara” 2006 m. Jau tradiciniu tampantį renginį visą vasarą palangiškiams ir kurorto svečiams dovanojo Palangos miesto savivaldybė, Lietuvos nacionalinis radijas ir televizija, Lietuvos nacionalinė filharmonija bei „Klasikos projektai”. Šią vasarą žiūrovai buvo džiuginami itin didele pramogų gausa.

Festivalio „Palangos vasara” didžiųjų renginių ciklas oficialiai buvo pradėtas koncertu, skirtu Lietuvos radijo 80-mečiui. Muzikos mylėtojus sukvietė „Didysis retro koncertas”, kuriame skambėjo širdžiai mielos visų laikų mėgstamiausios lietuviškos retro melodijos, atliekamos žymiausių Lietuvos estrados ir pop scenos žvaigždžių – Rūtos Ščiogolevaitės, Egidijaus Sipavičiaus, Janinos Miščiukaitės, Vytauto Kernagio, Ryčio Cicino, Deivio, Virgilijaus Noreikos, Manto ir kitų.

Palangos gintaro muziejaus terasoje klasikos gerbėjai turėjo unikalią galimybę susitikti su gyvąja legenda, Nacionalinės premijos laureatu, poetu Justinu Marcinkevičiumi. Į kūrybos vakarą, paklausyti poeto eilių, skaitomų paties Justino Marcinkevičiaus bei aktoriaus Petro Venslovo, susirinko per 500 žiūrovų. Poezijos ir muzikos šventėje „Ramios, malonios vasaros naktys…” poetas skaitė visų savo kūrybos etapų eiles – nuo pirmųjų iki vėliausiai sukurtų eilėraščių bei dramų ištraukų. Po beveik dvi valandas trukusio kūrybos vakaro, Justinas Marcinkevičius džiaugėsi, jog tai buvo vienas geriausių kūrybos vakarų jo gyvenime.

Gintaro muziejaus terasoje buvo surengtas ir klasikinės muzikos koncertų ciklas „Vasaros nakties muzika” su kameriniais orkestrais „Camerata Klaipėda” (meno vadovas ir solistas Vilhelmas Čepinskas), „Mezzo” (solistas Vytautas Juozapaitis) ir Lietuvos kameriniu orkestru. Klasikinės muzikos gerbėjai turėjo puikią progą pasiklausyti nuostabių atlikėjų, savo virtuoziškumu garsinančių Lietuvos vardą visame pasaulyje.

Jūratės ir Kastyčio skvere vyko džiazo vakarai „Summer Time Jazz Caravan”, kurių metu savo projektus pristatė Rūta Ščiogolevaitė, Neda Malūnavičiūtė ir „Blues Makers” bei Junior Jazz Band.
Summer Time Jazz Caravan kiekvienam klausytojui, mėgstančiam dainuoti, paruošė staigmeną. Pirmą kartą Lietuvoje buvo surengta didžiausia karaoke po atviru dangumi.

Cetrinėje miesto aikštėje vyko nemokami elektroninės muzikos savaitgaliai E-MUSIC NIGHTS. Koncertavo „Fused Marc” ir „Pieno lazeriai” live.

Palangos vasaros estradoje poilsiautojai pasižiūrėjo Klaipėdos valstybinio muzikinio teatro trupės naujausią, absoliučius žiūrovų lankomumo rekordus pasiekusią, šiuolaikinio latvių kompozitoriaus Zigmaro Liepinšo operą-melodramą „Paryžiaus katedra”, pagal V. Hugo romaną.

Taip pat žiūrovai išvydo ir daug dėmesio susilaukusią legendinę roko operą „Meilė ir mirtis Veronoje”. Spektaklis apdovanotas net trimis „Auksiniais scenos kryžiais”.

Palangos gintaro muziejuje vykstančių renginių klausytojai turėjo galimybę išvysti unikalią Henriko Grinevičiaus fotografijų ir atvirukų kolekciją. Ši paroda pristatė per 900 eksponatų, liudijančių XIX a. pabaigos – XX a. pradžios Palangos miesto istoriją.

„Išskirtiniu meniniu lygiu ir kokybe palangiškius ir kurorto svečius džiuginęs antrasis festivalis „Palangos vasara”, kitais metais neabejotinai bus dar įspūdingesnis”, – teigia viešosios įstaigos „Klasikos projektai” programų direktorė Audra Keniausytė – Petraitienė. Talentingiausi menininkai bei atlikėjai ir kitais metais susiburs į laikinąją vasaros sostinę – Palangą.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Kultūra su žyma , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.