Saulėgrąža milžinė trečia šalyje

Panevėžys jau turi savo saulėgrąžą rekordininkę. Ji užaugo šalia miesto esančioje „Užuovėjos” sodų bendrijoje ir siekia net 3,5 metro.

Šios gražuolės milžinės plūsta pažiūrėti visi, kas tik išgirsta apie jos nepaprastą aukštį.

Kol saulėgrąža nebuvo išmatuota, atrodė, kad ji tikrai siekia keturis metrus – tokia didelė atrodė neaukštų sodo namelių fone.

Pagal aukštį – trečia

Užvakar ją su korespondentais išmatavus šeimininkams teko ir šiek tiek ir nusivilti – pasirodo, ji nebegali pretenduoti į šalies rekordų knygą. Šalyje pagal aukštį ši dekoratyvinė gėlė – tik trečioje vietoje.

Panevėžiečių saulėgrąža milžinė nusileidžia kauniečių ir šiauliečių užaugintoms saulėgrąžoms. Nuo pastarųjų atsilieka tik 10 centimetrų. Kauniečių gėlė tikra rekordininkė – siekia net 4 metrus.

Laistė ne per daug

Apie šias nepaprastas, dangų remiančias saulėgrąžas neseniai buvo rašoma „Lietuvos ryte”. Iš pradžių apie rekordiškai aukštą augalą pranešė šiauliečiai, o po to atsiliepė ir kauniečiai.

Jie pareiškė, kad jų užauginta gėlė kur kas didesnė.

Dekoratyvinę saulėgrąžą užauginusi kaunietė neslėpė, kad gėlę per didžiuosius karščius stropiai laistė. Panevėžiečiai vaikai Ugnė ir Martynas Sakalauskai pasakojo, kad jų mama daugiau liejo daržoves, o gėlėms vandens likdavo saikingai – jį, bijant sausros, teko labai taupyti.

Tad, kaip spėjo sodininkai mėgėjai, jei „Užuovėjos” sode auganti saulėgrąža būtų buvusi laistoma gausiai, galbūt ji būtų tapusi ir šalies rekordininke.

Nepasiekė viršūnės

Į trečią klasę jau eisianti Ugnė ir būsimasis pirmaklasis Martynas net ir vienas ant kito užsilipę negalėjo pasiekti viršūnės. Smarkuolius vaikus teko prilaikyti atskubėjusiai jų motinai Gražinai.

Moteris pasakojo, kad dekoratyvinės saulėgrąžos sėklų pirko pavasarį parduotuvėje ir pasėjo įprastu laiku darželyje.

Visi tikėjosi, kad saulėgrąžos išaugs pakankamai žemos, kaip paprastai užauga tokios gėlės.

Tačiau kai tos gėlės pradėjo stiebtis, joms nebuvo matyti nei galo, nei krašto – atrodė, kad dangų pasieks.

Ypač didelės – bulvės

Dabar darželyje liko augti tik kelios gražuolės, tarp jų ir aukščiausioji. Kitas moteris išdalijo draugams ir pažįstamiems pasimerkti į dideles vazas.

Šeimininkė jau pasiliko vieną saulėgrąžos galvą sėkloms – kitais metais dar augins. O ką – gal tada jau tikrai rekordininkė išaugs.

Nors šie metai daugeliui sodininkų dėl sausros labai nesėkmingi, panevėžietės sode gerai užderėjo ir agurkai, ir pomidorai, o ypač – bulvės.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Įvairenybės su žyma , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.