Verslininkai gali tikėtis aktyvesnio bendradarbiavimo su Ūkio ministerija

Ūkio ministerija kviečia verslininkus pareikšti nuomonę apie ministerijos kompetencijai priklausančių Vyriausybės programos įgyvendinimo priemonių projektą, taip pat siūlo kelis bendradarbiavimo modelius. Šias iniciatyvas ūkio ministras Vytas Navickas antradienį pristatė Ūkio ministerijoje maždaug 20-ties Lietuvos verslininkus vienijančių asociacijų atstovams.

„Vienas iš mūsų siūlymų būtų pelno mokesčio sumažinimas arba kitos finansinės paskatos verslui, kuriančiam aukštą pridėtinę vertę”, – pristatydamas į Vyriausybės programą įtrauktas verslo rėmimo priemones sakė V.Navickas. Pasak ūkio ministro, kol kas toks mokesčio sumažinimas yra tik projektinis siūlymas ir dar bus svarstomas su kitomis institucijomis. „Manau, kad kitose valstybėse gerai veikiančios paramos verslui schemos galėtų būtų pritaikytos ir Lietuvoje”, – sakė V.Navickas.

Tarp numatomų verslo paramos ir investicijų skatinimo priemonių V.Navickas minėjo tolesnę ir spartesnę pramoninių parkų plėtrą, viešosios infrastruktūros verslui veiklos veiksmingumo didinimą, kai kuriuos viešojo administravimo pertvarkymus.

Kalbėdamas apie bendradarbiavimo su verslo atstovais formas ūkio ministras kvietė išnaudoti jau sukurtas ir formalizuotas darbo grupes, įgyvendinančias Lisabonos strategijos priemones. Susitikimo metu taip pat sutarta su asocijuotomis struktūromis bendradarbiauti per ministerijoje esančią išplėstinę kolegiją, į kurią, be ministerijos specialistų, būtų nuolat kviečiami konkrečių suinteresuotų organizacijų atstovai.

Ūkio ministras taip pat žadėjo kiekvienų metų antrą lapkričio penktadienį rengiamos Verslo dienos proga paskelbti metinį pranešimą, kuriame būtų apžvelgti pasiekti verslo skatinimo ir rėmimo sričių rezultatai.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Ekonomika su žyma , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.