V. Gedvilas ragina ES ypatingą dėmesį skirti Šengeno erdvės plėtrai 2007 metais

Seimo Pirmininko pavaduotojas, Europos reikalų komiteto pirmininkas Vydas Gedvilas susitiko su Suomijos parlamento (Eduskuntos) Pirmininku Pavo Liponenu (Paavo Lipponen). Seimo vicepirmininkas paprašė šiuo metu Europos Sąjungai (ES) pirmininkaujančios Suomijos ypatingą dėmesį skirti Šengeno plėtrai 2007 m.

Pasak V. Gedvilo, nerimą kelia pasigirstantys Europos Komisijos signalai apie vėlavimus diegiant informacines sistemas, kurios yra būtina sąlyga Šengeno erdvės plėtrai.

Europos reikalų komiteto pirmininkas mano, kad „teisingumo ir vidaus reikalų srityje Šengeno erdvės plėtra 2007 m. turėtų tapti strateginiu visos ES tikslu”.

Susitikime su Suomijos Eduskuntos Pirmininku V. Gedvilas išreiškė nuomonę, kad „be Šengeno plėtros neįmanoma laisvės, saugumo ir teisingumo erdvės konsolidacija”.

Suomijos parlamento Pirmininkas pareiškė, kad tiek Suomijos, tiek Europos Sąjungos interesas – stiprinti Šengeno erdvę. P. Liponenas patikino darysiąs viską, kad Lietuva galėtų laiku prisijungti prie Šengeno informacinės sistemos.

Seimo Europos reikalų ir Užsienio reikalų komitetų susitikime su Suomijos parlamentarų delegacija aptarta ir Europos Sąjungos santykių su Rytų Europos šalimis strategija, Europos energetikos politika ir kiti šalims aktualūs klausimai. Seimo Europos reikalų komiteto pirmininkas V. Gedvilas paprašė ES pirmininkaujančios Suomijos paramos dėl Europos lyčių lygybės instituto įsteigimo šalyje.

Suomijos Eduskuntos delegacija Lietuvoje viešės rugpjūčio 28–29 dienomis. Parlamentarai Lietuvoje susitiks su Respublikos Prezidentu, Seimo Pirmininku, parlamentarais, ūkio ministru.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Politika su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.