Mobiliosios televizijos galimybės pagal „Samsung Electronics”

Mobiliojo ryšio priemonių lyderė „Samsung Electronics” pranešė, kad Vokietijos mobiliosios televizijos vartotojai savo telefono ekranuose netrukus galės stebėti iki 20 skirtingų kanalų. Rugsėjo 1-6 dienomis Berlyne vyksiančios tarptautinės parodos IFA lankytojai šią galimybę galės išbandyti pirmieji – „Samsung” demonstruos T-DMB (Terrestrial Digital Multimedia Broadcasting) telefoną SGH-P900D, kurio ekrane bus galima stebėti populiariausius televizijų kanalus: „RTL”, „SuperRTL”, „N-TV”, „RTL II”, „ZDF”, „N-24”, „MTV” ir „ProSieben”.

„Teoriškai 20 televizijos kanalų gali atsirasti mobiliojo telefono ekrane taip pat, kaip ir skaitmeninis radijas, – sako „Samsung” „T-Systems” komandos atstovas Helmutas Egenbauer. – Mūsų tikslas pademonstruoti, kokias galimybes jau dabar gali teikti DMB technologijos”.

Mobiliosios televizijos paslauga Vokietijoje pradėta teikti šių metų vasarą, kai „Samsung Electronics” vokiečių kompanijai „Debitel” pristatė pirmuosius T-DMB telefonus. Pirmieji paslaugos vartotojai džiaugėsi keturiais mobiliojo telefono ekrane transliuojamais kanalais. DMB paslauga mobiliosios televizijos vartotojams prieinama šešiuose pagrindiniuose Vokietijos miestuose: Berlyne, Kiolne, Miunchene, Štutgarte, Frankfurte prie Maino ir Niurnberge. Netrukus paslauga bus teikiama ir Hamburge, Sarbriukene, Dortmunde, Kaizersliauterne, Leipcige ir Hanoveryje.

SGH-P900D – tai originalaus dizaino mobilusis aparatas turintis integruotą 2 megapikselių fotokamerą, muzikos grotuvą. Telefono 150 MB atmintis gali būti išplėsta MicroSD išorinės atminties jungtimis. Ekrane transliuojamos televizijos vaizdai yra ryškūs, kaip gyvai transliuojami vaizdai namų televizoriuje. Garso kokybę užtikrina du garsiakalbiai, skaitmeninis garso tonų reguliatorius. Telefonas turi USB ir Bluetooth jungtis.

„Parodoje IFA 2006 Berlyne „Samsung” pademonstruos ne tik SGH-P900 ir SGH-P900D telefonus, bet ir seriją kitų produktų, patvirtinančių gamintojo lyderystę mobiliosios televizijos rinkoje”, – sako „Samsung” telekomunikacijų verslo plėtros Europoje vadovas Dr. Anthony Park. Vienas iš jų naujųjų produktų yra ir DVB-H (Digital Video Broadcasting Handhelds) standartą palaikantis telefonas SGH-P910.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Informacinės technologijos su žyma , , , .

1 atsiliepimas į "Mobiliosios televizijos galimybės pagal „Samsung Electronics”"

  1. Bareikis

    idomu, kada tokios galimybes atsiras lietuvoje

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.