Pusdienį trukęs keturmečio pagrobimas

Kaunietis berniukas po intensyvių paieškų surastas sostinėje

Šeštadienio popietę Petrašiūnų mikrorajone buvo dislokuotos didelės specialiųjų tarnybų pajėgos, ieškojusios iš vieno daugiabučio kiemo galimai pagrobto ketverių metukų berniuko. Operatyviai veikę teisėsaugininkai tik vakarop išsiaiškino, kad mažylį pagrobė ir kartu su juo į Vilnių išvažiavo iš vienų sostinės vaikų globos namų pabėgusi trylikametė paauglė.

Kinologai ieškojo pėdsakų

Jau nuo pat šeštadienio ryto įtartinai atrodanti, iš pažiūros maždaug 18-20 metų amžiaus mergina vaikštinėjo ir intensyviai dairėsi į kiemuose žaidusius mažamečius. Manoma, kad pirmiausia ji pasirodė R.Kalantos gatvės 137-ojo namo prieigose, o vėliau pasuko ir kitų daugiabučių link.

Galiausiai apie 13 val. mergina stvėrė R.Kalantos gatvės 97-ojo namo kieme žaidusį ketverių metų berniuką ir paskubomis su juo pasišalino. „Kauno dienos” šaltinių teigimu, su mažamečiu sprunkančią nepažįstamąją pastebėjo vaiko motina. Ji, iš pradžių nesupratusi, kas vyksta, dar mėgino pasivyti savo sūnelį ir jį pagrobusią merginą, tačiau netrukus bėglė su mažyliu dingo iš moters akiračio.

Iškart po to apie keistą incidentą buvo pranešta teisėsaugininkams. Policijos pareigūnai, padedami kinologų su tarnybiniais šunimis ir netgi kopėčias atsivežusių ugniagesių, tikrino visas galimas vietas, kur galėjo pasislėpti ieškoma mergina. Net ir pačias atokiausias mikrorajono vietoves šukavę teisėsaugininkai neaptiko nieko įtartino, kas galėtų padėti išnarplioti šį nusikaltimu padvelkusį įvykį.

Kinologų šunys iš pradžių pareigūnus vedžiojo po daugiabučių kiemus, o po to atsekė iki kelių laiptinių bei jose esančių butų. Patikrinę vieną jų, policininkai įsitikino, kad ten gyvena padori, su teisėsaugininkais reikalų neturėjusi šeima, niekuo nesusijusi su vaiko pagrobimu.

Netrukus kinologai nusekė paskui keturkojus pagalbininkus iki kitų durų. Iš pradžių čia padvelkė kriminalu, mat į duris besibeldusių pareigūnų niekas neįleido vidun. Būtent šiuo momentu policininkai į pagalbą pakvietė ugniagesių gelbėtojus, atvykusius su ilgomis kopėčiomis ir padėjusius pro balkoną patekti vidun. Deja, būste nieko įtartino nepastebėta.

Pareigūnai neatmeta galimybės, kad sprukdama nuo ją besivijusios berniuko motinos, bėglė galėjo užeiti į vieną ar kitą laiptinę ir mėginti ten pasislėpti bei tokiu būdu sumėtyti pėdas.

Sučiupta vos tik apsimelavusi

Tik vakarėjant Kauno policiją pasiekė pranešimas iš sostinės apie Vilniaus geležinkelio stotyje surastą trylikametę Justiną B., su savimi besivedžiojusią mažametį berniuką. Vilniečiai policininkai, turėję informacijos apie pastarąjį įvykį, nedelsdami įtarimų sukėlusią paauglę sulaikė. Jau po kelių akimirkų paaiškėjo, kad tai būtent ta pati ieškoma nepažįstamoji, Kaune pagrobusi vaiką. Tuo tarpu sulaikytoji, kaip netrukus pati prisipažino, pastaruoju metu buvo apsistojusi Vilniuje įsikūrusioje Lietuvos katalikių moterų sąjungos Mergaičių prieglaudoje, tačiau jau nebe pirmąkart iš šios įstaigos savavališkai pasišalino.

Sostinės teisėsaugininkams apie galimai su pagrobtu vaiku klaidžiojančią trylikametę pranešė pastarosios draugė. Ji pasakojo sutikusi Justiną B. ir iškart paklaususi, kur ši suradusi berniuką. Vaiko pagrobėja iš pradžių sukurpė neįtikėtiną istoriją, esą jos vyresnis draugas girtavo su savo pažįstamu, o pastarasis jos vaikinui liko skolingas, todėl jis vietoje užstato pasiėmęs keturmetį ir patikėjęs jį laikinai prižiūrėti paauglei. Išgirdusi tokią istoriją, sostinėje gyvenanti mergina apie įtarimų sukėlusius Justinos B. veiksmus pranešė policijai. Juolab kad ji žinojo, jog merginai ne kartą buvo prireikę psichiatrų pagalbos.

Vėlai vakare į Kauną parvežtas Klaidas R. buvo tuoj pat grąžintas smarkiai išsigandusiai motinai. Tądien moteris nė akimirkai nebuvo atsitraukusi nuo pareigūnų ir nuolat vaikščiojo jiems iš paskos, mėgindama surasti savo mažylį.

Mamos pasigedo vakare

Policijos įstaigoje atsidūrusi trylikametė Justina B. iš pradžių mėgino pūsti miglą pareigūnams į akis pasakodama tą pačią painią istoriją apie tariamas jos draugo išgertuves ir vietoje užstato už skolą pasisavintą vaiką.

Vis dėlto netrukus ji buvo priversta išdėstyti visą teisybę. Paauglė prisipažino pagrobusi berniuką, tačiau niekaip nesugebėjo paaiškinti, kodėl taip pasielgusi. Negana to, ji nebeslėpė, kad iš Petrašiūnų su mažamečiu iki kelio Vilnius-Kaunas nusigavo 12-ojo maršruto troleibusu bei pėsčiomis, o po to, sustabdžiusi pakeleivingą automobilį ir juo nuvykusi į sostinę. Nepilnametė sulaikytoji sakė neturėjusi nė lito, todėl negalėjusi pavalgydinti berniuko ir visą dieną jiedu turėję praleisti alkani.

Ketverių metukų Klaidas R. visą dieną nepasigedo savo namiškių ir tik vakare, policijos pareigūnų vežamas į namus, į Kauną, ėmė irzliai klausinėti: „Kur mano mama?”

Iškart po apklausos vienoje iš Kauno policijos įstaigų trylikametė buvo su policijos palyda perduota į Vilniaus miesto vaikų globos namus. Pasak teisėsaugininkų, vargu ar šio incidento kaltininkė dėl pernelyg jauno savo amžiaus bus nubausta. Beje, tik patikrinę savo duomenų bazes pareigūnai sakė galutinai įsitikinę, kad sulaikytoji yra trylikametė. Pasak jų, liudytojai buvę pakankamai teisūs teigdami, jog vaiką be tėvų žinios nusivedusi mergina atrodė kaip aštuoniolikmetė ar net vyresnė.

Lietuvos katalikių moterų sąjungos Mergaičių prieglaudos administracijos atstovai prasitarė, kad Justina B., pabėgusi iš įstaigos, mažametį vaiką be tėvų žinios „pasisavino” jau ne pirmą kartą.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , , , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.