„Microsoft Zune” grotuvą gamins „Toshiba”

Kompanijos „Microsoft” atstovai patvirtino, kad jos atkirtį „Apple iPod” grotuvui gamins Japonijos elektronikos gigantė „Toshiba”. Neseniai JAV federalinei ryšių komisijai bandyti pateiktas „Toshiba” muzikos grotuvo prototipas iš tiesų yra „Microsoft Zune”.

Naujasis grotuvas parduotuvėse turėtų pasirodyti šių metų pabaigoje. Iš Ryšių komisijai pateiktų dokumentų žinoma, kad grotuve įrengtas 30 GB diskinis kaupiklis, 3 colių įstrižainės skystųjų kristalų ekranas ir bevielio ryšio sąsaja. Per artimiausias savaites „Microsoft” žada pateikti daugiau informacijos apie būsimąjį „iPod žudiką”, kaip jį buvo pristatę „Microsoft” atstovai.

Remiantis „Toshiba” pateiktais dokumentais, naujasis grotuvas turės FM bangų radijo imtuvą, galės atkurti garso ir vaizdo įrašus, rodyti paveikslėlius tiek savo, tiek televizoriaus ekrane. Be dabartiniams skaitmeniniams grotuvams įprastų savybių, „Zune” grotuve žadamos kelios naujos funkcijos.

Pasitelkęs bevielio ryšio sąsają, „Zune” savininkas galės keistis grojaraščiais ar muzikos kūriniais su aplinkui esančiais kitais „Zune” vartotojais. Tiesa, dokumentuose minimos reklaminės muzikos kopijos („promotional copies”) neapibūdintos tiksliau. Žinant įrašų kompanijų nenorą leisti dalytis įrašais, labai tikėtina, kad šios kopijos labai stipriai ribojamos (įrašo trukme ar atkūrimų skaičiumi). Kita įdomi „Zune” funkcija – didžėjaus režimas. Aktyvavus DJ režimą, grotuvu galima transliuoti savo įrašus keturiems kitiems šalia esantiems „Zune” grotuvams.

„Microsoft” kol kas nepateikė jokių duomenų, kiek kainuos „Zune”. Tiesa, žinant, kad neturintis bevielio ryšio sąsajos 30 GB „Toshiba gigabeat” grotuvas su mažesniu ekranu kainuoja 350 JAV dolerių, mažai tikėtina, kad „Microsoft” gaminys bus pigesnis.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Informacinės technologijos su žyma , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.