Aukštas Joniškio valdininkas prasiskolino už šilumą ir karštą vandenį

Joniškio rajono savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas Jonas Gudaitis tapo šilumą tiekiančios bendrovės „Fortum Joniškio energija” vienu iš didžiausių skolininkų.

Valdininkas nemokėjo nei už šildymą, nei už karštą vandenį. Šių metų balandžio 19 dieną jam buvo išsiųstas pirmasis priminimas apie susidariusią skolą – daugiau kaip 1972 litus ir paraginta ją kuo greičiau susimokėti.

Gegužės vienuoliktąją registruotu laišku išsiųstas įspėjimas apie tai, kad iš skolininko J.Gudaičio įmonė ketina už suteiktas paslaugas užmokesčio išsireikalauti per teismą. Tačiau nei į vieną, nei į kitą raštišką raginimą Joniškio valdininkas nereagavo.

Nusprendusi ilgiau nelaukti, rugpjūčio dešimtąją bendrovė „Fortum Joniškio energija” administracija dėl Jono Gudaičio skolos kreipėsi į teismą. Rugpjūčio vienuoliktą dieną Jono Gudaičio bute apsilankęs šilumos tiekėjų inspektorius nustatė, kad valdininkas nemokėjo ne tik už tiekiamą šilumą, bet ir už karštą vandenį – už keturiasdešimt kubinių metrų karšto vandens nesumokėta 610 litų. Tačiau šios sumos pareiškime teismui jau nespėta įrašyti.

Nuo pirmo bendrovė „Fortum Joniškio energija” išsiųsto priminimo iki kreipimosi į teismą praėjo beveik keturi mėnesiai, tačiau įmonė per tą laiką negavo nė vieno raštiško Jono Gudaičio pasiūlymo ar kokios nors konkretaus pageidavimo.

Jonas Gudaitis teigia šilumos tiekėjams už paslaugas nemokąs specialiai, nes jį netenkina šilumos tiekėjų brukama sutartis, kurios su šilumos ir karšto vandens tiekėjais Jonikio savivaldybės administracijos valdininkas nėra pasirašęs. Taip pasielgė todėl, nes jo netenkina sutarties tekstas.

Pasak J.Gudaičio, joje paslaugos gavėjams numatytos tik pareigos, o jos tiekėjams – tik teisės reikalauti, bausti ir pan. Dėl to savivaldybės tarnautojas sakė ne kartą priekaištavęs šilumą tiekiančios bendrovės administracijai, tačiau niekas į jo pastabas nereagavęs: „Jeigu šilumos tiekėjas sutartyje, pavyzdžiui, konkrečiai įsipareigotų tiekti karštą vandenį būtent tokios ir tokios temperatūros, aš, kaip vartotojas, galėčiau kontroliuoti, ar tikrai jį tokį gaunu, o jeigu ne – nesutikti mokėti, reikšti kitas savo pretenzijas ir panašiai.

Tada ir šilumos tiekėjas būtų priverstas dirbti tik gerai. Dabar to nėra. Vartotojams ant pečių suverčiamos visos pareigos, o tiekėjams lieka tik teisė kuo greičiau gauti pelną. Mano žiniomis, Vilniuje bei kituose didmiesčiuose sutartys tarp šilumos tiekėjų ir jos vartotojų yra visai kitokios”.

Savivaldybės valdininkas tvirtina, jog nepasirašydamas sutarties ir nemokėdamas mokesčio, jis tarsi nori paakinti ir kitus Joniškio miesto gyventojus atidžiau pasižiūrėti, kokius dokumentus su paslaugų gavėjais pasirašinėja, kur kas aštriau kelti reikalavimus ir ginti savo, vartotojo, interesus.

Jeigu bendrovė „Fortum Joniškio energija” pareiškimas teismui bus patenkintas, Joniškio savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojui Jonui Gudaičiui tekts sumokėti ne tik skolą, bet ir delspinigius bei bylinėjimosi išlaidas.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Lietuvoje su žyma , , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.