Vilniuje galima pernakvoti ir „kapsulėje”

Savaitgalį Vilniuje oficialiai duris pravėrė pirmieji Rytų ir Centrinėje Europoje jaunimo nakvynės namai „A Hostel”. Čia vietoj lovos klientai gauna nuosavą „kapsulę”.

Vilniečiai ir miesto svečiai gali džiaugtis. Visi, kurie domisi japoniška kultūra, nuo šiol galės ne tik paskanauti japoniško maisto, bet ir pernakvoti taip, kaip yra populiaru Tekančios Saulės šalyje. Sostinėje atsidarė nauji jaunimo nak­vynės namai, kurie išsiskiria dėl neįprasto apgyvendinimo būdo, rašo dienraštis L.T.

Japoniška idėja

„Ši idėja atkeliavo iš Japonijos, kur tokio tipo nakvynės namai yra labai populiarūs – dažniausiai taip įrengti darbininkams skirti miegamieji arba studentų bendrabučiai. Tikimės, kad tokio tipo apgyvendinimas prigis ir Lietuvoje, nes svečiui siūloma ne tik patogi lova, bet ir atskira erdvė, privatumas”, – sakė jaunimo namų „A Hostel” direktorius Rolandas Kasparaitis.

Kiekvienas lankytojas gauna „kapsulę”, kurioje įrengta lova, apšvietimas, elektros lizdas, ventiliacija ir puiki garso izoliacija. Todėl, pasak pašnekovo, gyventojai netrukdo vieni kitiems. Daugiau nei 50 svečių vienu metu galinčiuose talpinti jaunimo nakvynės namuose netrukus bus baigta įrengti virtuvė, sanitarinis mazgas su dušo kabinomis, poilsio salė, skalbykla, pastatyti televizoriai bei įrengtas internetas.

Pigiau nei Europoje

„Tačiau tikimės, kad turistai į nakvynės namus grįš tik pernakvoti ir trumpam atsipūsti, o visą kitą laiką skirs miesto lankymui ir pažinimui”, – kalbėjo R.Kasparaitis. Jis teigė, kad šie japoniški nak­vynės namai yra orientuoti į jaunuosius keliautojus, tačiau juose dažnai apsistoja ir vyresni žmonės.

O ar įmanoma „kapsulėje” būti dviese? „Jei klientai telpa, mes neprieštaraujame”, – šyptelėjo nakvynės namų direktorius ir pridūrė, kad „A Hostel” yra kelios minutės iki autobusų ir geležinkelio stoties bei senamiesčio. Kainos šiuose nakvynės namuose yra šiek tiek žemesnės nei panašiuose nakvynės namuose kitose ES šalyse – nuo 10 iki 14 eurų (34–48 litai) už parą.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Laisvalaikis su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.