Klaipėdoje žibėjo ne visos žvaigždės

Šeštadienį Lietuvos nacionalinė futbolo klubų asociacija (NFKA) antrus metus iš eilės organizavo A lygos žvaigždžių dieną. Šįsyk ji vyko Klaipėdos miesto centriniame stadione.

Pažiūrėti futbolo rungtynių tarp A lygoje rungtyniaujančių legionierių ir lietuvių komandų į stadioną susirinko vos keli šimtai sirgalių.

Šios futbolo šventės organizatoriai iš karto po renginio suskubo konstatuoti, kad netinkamai buvo pasirinkta žvaigždžių dienos vieta. Anot kai kurių NFKA atstovų, Klaipėdoje menkai domimasi futbolu. Tačiau išties yra kitaip – klaipėdiečiai skiria pelus nuo grūdų.

Į žvaigždžių dieną mūsų mieste neatvyko geriausi A lygos futbolininkai, ir tai gerokai sumenkino sporto aistruolių susidomėjimą šiuo renginiu. Kam įdomu žiūrėti rungtynes, kuriose dalyvavo net „Kauno jėgerių” komandos, rungtyniaujančios LFF I lygoje, žaidėjai. Dėl A lygos čempionato tvarkaraščio ir žvaigždžių dienos nesuderinamumo savo atstovų į Klaipėdą visiškai neatsiuntė Marijampolės „Sūduvos” ir Vilniaus „Vėtros” klubai. Neatsakingai į renginį pažiūrėjo ir kitos mūsų šalies komandos, delegavusios ne stipriausius savo žaidėjus. Žvaigždžių dienos renginio lyderiu buvo „Vilniaus” klubas, atsiuntęs į uostamiestį beveik visus savo futbolininkus.

Dėl minėtų priežasčių kaip kortų namelis subyrėjo iš anksto skelbtos lietuvių ir užsieniečių rinktinės.

Šeštadienį NFKA „žvaigždės” tarpusavio rungtynes pradėjo tokių sudėčių: lietuviai – L. Valius, D. Žutautas, D. Navikas (visi iš „Atlanto”), M. Bezykornovas, V. Stankevičius (abu iš „Nevėžio”), D. Lunskis („Šiauliai”), M. Pacevičius, A. Kšanavičius (abu iš „Kauno”), Z. Butkus („Šilutė”), A. Klimavičius („Ekranas”), V. Lukša („Vilnius”); legionieriai – M. Kijevskis, A. Mroviecas, A. Kubutija, Paulinjas, Juka, Rinaldas, Muleris, Adilsonas, Pereira (visi iš „Vilniaus”), M. Morozovas („Atlantas”), D. Charytončikas („Kauno jėgeriai”).

Po pertraukos aikštėje lietuvių rinktinėje pasirodė šeši nauji žaidėjai – V. Lemežis, E. Poderis (abu iš „Žalgirio”), A. Gedgaudas („Atlantas”), M. Panka („Vilnius”), A. Šidlauskas („Šiauliai”) ir L. Rimavičius („Nevėžis”).

Legionierių ekipoje antrame kėlinyje įvyko net devyni žaidėjų keitimai. Į aikštę išbėgo I. Galiūza, A. Atigbiolaye, I. Lukovičas, A. Milevskis (visi iš „Šiaulių”), B. Nesterenka, M. Berdnikas, I. Fatachovas (visi iš Šilutės”), R. Michalčiukas („Ekranas”) ir I. Erlichas („Kauno jėgeriai”). Po pertraukos užsieniečių komandoje liko nepakeisti tik du futbolininkai – Muleris ir D. Charytončikas.

Legionierių komandai vadovavo „Vilniaus” treneris K. Zanardis iš Brazilijos, o prie lietuvių ekipos vairo buvo V. Lekevičius („Atlantas”) ir V. Stankevičius („Nevėžis”).

Rungtynėms teisėjavo klaipėdietis A. Žuta, o jam talkino R. Bubliauskas (Klaipėda) ir A. Šeškus (Palanga).

Arbitrams tai buvo nesunkios rungtynės. Geriausiam mūsų šalies teisėjui A. Žutai taip ir neteko nė vienam žaidėjui parodyti geltonos kortelės, nes susitikimas vyko korektiškai.

Vis dėlto negausūs žiūrovai išvydo net penkis įvarčius: tris į užsieniečių vartus ir du – į lietuvių vartus.

Rezultatu 3:2 (1:1) nugalėjusių lietuvių komandos gretose pasižymėjo M. Bezykornovas (25 min. – iš baudinio), V. Stankevičius (81 min.) ir V. Lemežis (86 min.), o užsieniečiams įvarčius pelnė Paulinjas (39 min.) ir Muleris (56 min.).

Taigi lietuviai atsirevanšavo legionieriams už pernai Kaune pralaimėtą mačą.

Geriausiais susitikimo žaidėjais buvo pripažinti: tarp legionierių – I. Galiūza, o tarp lietuvių – V. Stankevičius. Jiems NFKA valdybos pirmininkas G. Ugianskis įteikė specialius prizus, o Klaipėdos apskrities ir miesto futbolo federacijos prezidentas R. Jonaitis – dovanas.

Per rungtynių pertrauką vyko kamuolio žongliravimo konkursas. Jo nugalėtoju tapo V. Lukša iš „Vilniaus” klubo.

Na, o po rungtynių šeši futbolininkai – po tris iš kiekvienos komandos – varžėsi smūgiavimo į specialius vartus konkurse. Šias nelengvas varžybas tik po trečiosios serijos laimėjo M. Bezykornovas („Nevėžis”).

Šventei pasibaigus NFKA valdybos pirmininkas G. Ugianskis sakė: „Renginys nebuvo toks, kokio tikėjomės. Buvo mažai žiūrovų, kai kurie klubai, rūpindamiesi savo interesais, neišleido žaidėjų. Pamatėme žvaigždžių dienos trūkumus, juos reikia taisyti. Tačiau viena aišku, kad tokie futbolininkų susibūrimai yra reikalingi, tokias šventes ir ateityje organizuosime”.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.