Stefutės gyvenimą pakeitė nuotrauka

Kupiškio rajone, Subačiuje, gyvenančią 44 metų Violetą Mičiulienę, daugeliui geriau pažįstamą kaip Stefutę, pastaruoju metu gerbėjai sunkiai beatpažįsta.

„Jūs tokia panaši į savo motiną. Perduokit jai linkėjimus”, – parduotuvėje griebė Stefutę už rankos viena moteriškė, prieš tai ilgai stebeilėjusi į artistę.

V.Mičiulienės motina mirusi prieš 20 metų, todėl ji iškart suprato, kad nepažįstamoji apsiriko – palaikė jos dukra.

Kitą kartą artistė prapliupo juoku, kai gatvėje jos išvaizdą aptarinėjusios dvi damos nusivylusiais balsais viena kitai porino: „Nebe ta, oi, nebe ta”.

Atrodo jaunesnė nei yra

Smarkiai sulieknėjusią ir išgražėjusią artistę iš tiesų nelengva atpažinti – per pusmetį V.Mičiulienė atsikratė 26 kilogramų.

Kiek daugiau kaip 100 kilogramų svėrusiai moteriai didelis svorio netekimas, rodos, nė kiek nepakenkė: oda nesuglebo, ant veido neatsirado raukšlių.

Jaunatviškus drabužius dėvinti V.Mičiulienė atrodo gerokai jaunesnė nei yra iš tiesų.

Į šaldytuvą neleido nuotrauka

Lietuvoje dainininkus, aktorius, kitus žinomus žmones, rodos, apėmė lieknėjimo manija.

Smarkiai sulyso dainininkai Gytis Paškevičius ir Irena Starošaitė, su antsvoriu kovojo ir galbūt tebekovoja Rytis Cicinas ir Vitalija Katunskytė, kūno formomis susirūpino Algirdo Brazausko dukra Laima Mertinienė.

V.Mičiulienė neigia pasidavusi visuotinio lieknėjimo karštligei. Priežastis buvo kita.

Vieną praėjusios žiemos rytą atsikėlusi ir nuėjusi į virtuvę V.Mičiulienė pamatė ant šaldytuvo užklijuotą savo pačios nuotrauką, darytą prieš ketverius metus. Į aktorę žvelgė, švelniai tariant, labai putli moteris.

„Negali būti, kad tai aš. Nejaugi? Tikrai?” – negalėjo patikėti V.Mičiulienė ir jau vėrė šaldytuvo duris, kai jai už akių užkliuvo užrašas po nuotrauka: „Nė nesvajok, kas yra jame”.

Nuotrauką ant šaldytuvo užklijavo ir žodžius užrašė moters jaunėlis sūnus 14-metis Matas.

Motinai šis vaiko pokštas buvo tarsi adata į šoną. „Reikia kažką daryti”, – nusprendė ji.

Plonėjo tik piniginė

V.Mičiulienė ryžosi kreiptis pagalbos į specialistus.

Pasak moters, dietų yra tūkstančiai, todėl labai sunku išsirinkti tinkamiausią. Anksčiau ji laikėsi įvairių populiarių dietų, pavykdavo truputį sulieknėti, bet paskui buvęs svoris vėl grįždavo.

Artistė yra išbandžiusi ir žarnyno valymo procedūras. „Mano piniginė plonėjo, o aš – ne”, – taip ji pakomentavo efektą.

Šį kartą V.Mičiulienė kreipėsi į panevėžietę gydytoją dietologę Virginiją Vilemienę. Specialistė pacientę iškart įspėjo, kad stebuklo ji nepadarys.

„Stebuklą, jei norėsi, sukursi tu pati”, – pasakė dietologė Stefutei.

Gydytoja smulkiai išklausinėjo V.Mičiulienę, ką ji mėgstanti valganti. Ši išpyškino esanti mėsėdė, žuviaėdė, žolėdė, žodžiu, šveičianti beveik viską, tik nealpstanti dėl saldumynų, o alkoholio jai gali visai nebūti.

Dietologė artistei sudarė specialų valgiaraštį. Tačiau V.Mičiulienė nenorėjo atskleisti jo sudėties.

„Už tai pinigus reikia mokėti”, – šelmiškai nusijuokė ji ir tuoj pat surimtėjusi paaiškino, kad smulkiai detalizuoti, ką valgiusi, nėra prasmės. Kiekvienu atveju dieta yra labai individuali.

Labai stropi pacientė

Gydytoja paskaičiavo, kiek V.Mičiulienė su maistu turi gauti baltymų, riebalų ir angliavandenių, bendrą paros kalorijų skaičių, kad pradėtų kristi svoris.

Moteriai iš savo raciono teko išbraukti riebius kepsnius, keptas bulves, bandeles, majonezą ir visus kitus kaloringus produktus bei patiekalus.

Pirmuosius du mėnesius V.Mičiulienė laikėsi griežtesnės dietos. Palaipsniui dietologė jos valgiaraštį vis plėtė. Dabar artistė sakė galinti valgyti beveik viską. Gydytoja pusryčiams, pietums ir vakarienei sudarė sąrašą produktų, iš kurių ji gali rinktis.

Moteriai netgi pasirodė, kad jai leidžiama per daug visko valgyti. V.Mičiulienė neslepia, jog valgė ir iki šiol valgo mažiau, nei rekomendavo specialistė, todėl gavo nuo jos barti.

V.Mičiulienė valgo tris kartus per dieną – 8, 13 ir 18 valandą. Pasak jos, labai svarbu visada valgyti tuo pačiu metu. Paklaida gali būti ne didesnė kaip 15 minučių.

Jei artistė turi laisvą dieną, ji vis tiek keliasi 8 valandą, kad papusryčiautų, o paskui vėl eina miegoti. Moteriai pietauti ar vakarieniauti kartais tenka beveik scenoje.

„Pasirodymo metu žvilgteliu į laikrodį – o Jėzau, jau pietūs. Dūmiu į užkulisius, ištraukiu maistą ir valgau”, – kvatojo pašnekovė.

V.Mičiulienė geria daug vandens, per parą 2-3 litrus. Moteris įsitikino, kad vanduo ir žalioji arbata gerai malšina alkį, be to, iš organizmo valo toksinus.

Populiari artistė nevartoja druskos, cukraus, užtat kerta česnaką, ant valgio beria aštrių prieskonių, skatinančių medžiagų apykaitą.

Valgymas – tarsi džiazas

V.Mičiulienė gali saikingai mėgautis ant laužo ar kepsninėje kepta mėsa, žuvimi, bet prioritetą teikia garuose troškintiems patiekalams. Tam ji nusipirko specialų puodą.

Moteris valgo daug vaisių, daržovių, tačiau jas gardina ne majonezu ar grietine, o salotoms skirtu nekaloringu marinatu, kurio galima nusipirkti kiekviename didesniame prekybos centre.

Artistė tikino savęs griežtai nevaržanti. Kai užsinori pasmaližiauti – ir pasmaližiauja.

„Šią vasarą Palangoje beprotiškai užsinorėjau ledų. Ir kirtau juos nė kiek nesigrauždama. Parvažiavusi namo pasisvėriau ir nustebau, kad palengvėjau dar vienu kilogramu”, – pasakojo ji.

Pasak V.Mičiulienės, kiekvienas turi atrasti savo lieknėjimo sistemą ir mokėti „džiazuoti” maistu. Moteris tikino nejaučianti jokio diskomforto, kad turi laikytis dietos.

„Aš esu tam psichologiškai nusiteikusi. Viskas yra čia”, – baksteli pirštu į galvą.

„Ambrozijos” artistė žiemą ir pavasarį sportavo treniruoklių salėje. Vasarą nusprendė, kad šiltuoju metų laiku jai užteks pasivažinėjimo dviračiu.

Amerikoje veidrodžiai meluoja

Šią vasarą V.Mičiulienė viešėjo pas draugę JAV. Ten per viešnagę ji priaugo 6 kilogramus, nors nekimšo į pilvą nei mėsainių, nei vadinamojo greito maisto.

„Matyt, ten maiste daug puriklių, kad nuo jo taip storėjama”, – svarstė artistė, priblokšta amerikiečių storumo.

Draugei tekdavo drausminti V.Mičiulienę, kad ši nespoksotų tarsi užhipnotizuota į monstrus primenančius storulius.

Vienoje parduotuvėje kupiškėnė įsižiūrėjo į savo atvaizdą veidrodyje, nė neįtardama, kad šis iškreipia vaizdą.

„Nesidžiauk, pas mus veidrodžiai kokiais 5-10 kilogramų lieknina”, – įspėjo draugė artistę, kai ši susižavėjusi save apžiūrinėjo veidrodyje.

Grįžusi iš JAV V.Mičiulienė greitai atsikratė priaugtų šešių kilogramų.

Tiko sūnaus džinsai

Energija ir gera nuotaika trykštanti V.Mičiulienė sakė niekada nebuvusi liekna ir niekada labai dėl to neišgyvenusi, tačiau neslėpė, kad antsvoris jai keldavo daug nepatogumų.

„Kartą prieš Kalėdas po koncerto grįžau vėlai naktį namo ir griuvau į lovą su visais batais. Sūnūs jau miegojo, tai nebuvo kas man batus nuauna. Pati per pilvą susilenkti negalėjau”, – V.Mičiulienė prisiminė laikus, kai svėrė 115 kilogramų.

Nedidelio ūgio moteriai toks svoris buvo labai didelis. Jai dažnai pakildavo kraujospūdis. Atsikračiusi 26 kilogramų artistė pasijuto daug geriau ir fiziškai, ir morališkai.

Tačiau tada V.Mičiulienė puolė į neviltį, kad nebeturi kuo apsivilkti. Savo senuosius drabužius ji atidavė „Caritui”.

Kartą, kai teko skubiai išvykti iš namų, po ranka neradusi nieko tinkamo moteris įšoko į jaunėlio sūnaus džinsus. Šie puikiausiai tiko. Beje, motina sūnui jų iki šiol negrąžino.

Abu V.Mičiulienės sūnūs – Matas ir 19 metų Jokūbas labai palaiko lieknėjančią motiną.

Paklausta, kiek dar kilogramų nori numesti, artistė trukteli pečiais ir nusikvatoja: gal 5, gal 10, o gal 20 kilogramų – kaip išeis.

V.Mičiulienė žino, kad numestas svoris gali vėl ataugti. Dietologė pacientei paaiškino, jog atsikračius nereikalingų kilogramų kitą pusmetį labai svarbu išlaikyti stabilų svorį. Po to jau daug mažesnė tikimybė, kad kilogramai sugrįš.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Įvairenybės su žyma , , , , , , , , , , , , , , , , , .

2 atsiliepimai į "Stefutės gyvenimą pakeitė nuotrauka"

  1. Juozas

    Šaunuolė,
    taip ir laikykitės.

  2. Danguole Bubneliene

    Saunuole moteris.Susimaste apie save paciu laiku.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.