Nuo devyniaaukščio stogo nukrito darbininkas

Aštuoniolikmečio susižalojimo aplinkybes ketina tirti ir darbų saugos specialistai

Neįtikimai laimingai pasibaigusi nelaimė trečiadienio popietę įvyko Kalniečių mikrorajone.

Užlygindamas vandenį leidžiančias devyniaaukščio siūles, iš maždaug aštuonių metrų aukščio nukrito aštuoniolikmetis.

Pirminiais duomenimis, apsaugines virves alpinistų pavyzdžiu naudojęs vaikinukas reikiamai neužfiksavo jų pritvirtinimo.

Tik per laimingą atsitiktinumą dalį atstumo iki žemės nelaimėlis čiuožė namo siena, slysdamas per ją delnais. Tačiau apačioje tėkštasi ant pasturgalio. Pirminiais duomenimis, atsitrenkta į metalinį kanalizacijos šulinio dangtį.

Į Kauno medicinos universiteto klinikas (KMUK) aštuoniolikmetis nuvežtas įtariant uodegikaulio lūžį. Smarkiai nubrozdinti ir jo delnai. Nelaimėlį stacionarizavę KMUK medikai įtaria, kad jų pacientas patyrė ir stuburo traumą.

Žaliakalnio policijos komisariate pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl darbų saugos reikalavimų pažeidimo. Apie šį įvykį informuota ir Valstybinė darbo inspekcija.

Nelaimėliui aštuoniolika sukako vos prieš pusmetį. Jis registruotas Telšių rajone ir teigia ne per seniausiai atvykęs dirbti į Kauną. Tą vakarą apklausiamas policijos vaikinukas nepajėgė atsakyti į pačius elementariausius klausimus: nei kur Kaune apsistojęs, nei kas jam padėjo gauti šį darbą. Neatmetama, kad dėl patirto šoko. Tegalėta pasakyti, kad apsistota kažkuriame dar prastai pažįstamo Kauno bendrabutyje. O tas paslaptingas darbdavys, kurio net telefonas nežinomas, įvardytas Ramūnu.

Pirminiais ikiteisminio tyrimo duomenimis, aštuoniolikmetis teigė turintis tokiems darbams verslo liudijimą. Be to, jis tvirtina dirbęs vienas, nors tuo, įvertinant darbų pavojingumą, taip pat nenorima tikėti.

Šio devyniaaukščio bendrijos valdytojo žmona vakar dienraščiui citavo pas vyrą rastus dokumentus, jog bendrija sudariusi sutartį siūlų remonto darbams atlikti su dviem asmenimis: minėtu aštuoniolikmečiu bei asmeniu, vyresniu už jį aštuoneriais metais. Abu pateikė verslo liudijimus, leidžiančius užsiimti šia veikla. Ar šie nesuklastoti, tikrins policija.

Sutartyje numatyta ir tai, kad už darbų saugą atsako rangovas.

Devyniaaukščio gyventojų teigimu, nelaimė įvyko „alpinistams” darbuojantis jau ne pirmą dieną. Pirminiais duomenimis, nė vienas iš daugiabučio gyventojų įvykio aplinkybių nematė. Nelaimės vieton kviestiems greitosios medikams susijaudinusi moteris pranešė, kad žmogus nukrito nuo stogo.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.