Vežėjų taupumas „įslaptino” maršruto stoteles

Iš trijų didžiųjų Lietuvos miestų tik Klaipėdoje stotelių pavadinimai nei per garsiakalbius, nei švieslentėmis neskelbiami nė viename miesto autobuse.

Nors visame pasaulyje didmiesčiuose įprasta orientuotis pagal viešojo transporto stotelių pavadinimus, tarp klaipėdiečių tai nepopuliaru. Tiek gyventojams, tiek miesto svečiams tenka orientuotis pagal žinomų objektų ir gatvių pavadinimus.

Klaipėdos viešąjį transportą koordinuojančios įmonės „Klaipėdos keleivinis transportas” direktorius Gintaras Neniškis aiškino, kad kurį laiką keleiviams stoteles per mikrofoną pranešdavo autobusų vairuotojai. Tačiau greitai šio sumanymo atsisakyta, nes buvo žmonių, nepatenkintų vairuotojų lietuvių kalbos tartimi.

Direktorius teigė, kad pasirūpinti stotelių pavadinimų skelbimu autobusuose turėjo patys vežėjai.

Tačiau, pasak G.Neniškio, privatininkai savomis lėšomis neskubėjo įrenginėti reikalingos aparatūros.

Klaipėdos autobusų parko, kurio autobusai važiuoja 1, 1A, 8, 10, 11, 12, 19 maršrutais, eksploatacijos direktorius Gintautas Mockevičius pripažino, kad transporte vertėtų skelbti stotelių pavadinimus.

Tačiau to padaryti neįmanoma, nes bendrovės valdomuose autobusuose nėra specialios įrangos. O jai įrengti lėšų esą trūksta.

Keleivių transporto kooperatinės bendrovės „Gintarinis vairas”, aptarnaujančios 3, 7, 9, 13, 14 ir 17 autobusų maršrutus, valdybos pirmininkas Raimundas Žeimys mano, kad skelbti stotelių pavadinimus autobusuose nereikia. R.Žeimys patarė keleiviams skaityti užrašus ant stotelę žyminčių kelio ženklų.

Europos Sąjungos ir savivaldybės lėšomis ėmus rengti elektroninio bilieto projektą, nutarta investuoti ir į modernią garso aparatūrą. Anksčiau to padaryti esą nebuvo verta, nes investavus į paprastus audiomagnetofonus, juos vis tiek būtų tekę išmesti.

G. Neniškis pasakojo, kad keleiviai po pusmečio bus informuojami ne tik autobuso viduje. Gali būti, kad per garsiakalbius autobuso išorėje bus pranešama, kokio numerio autobusas sustojo stotelėje.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Transportas su žyma , , , , .

1 atsiliepimas į "Vežėjų taupumas „įslaptino” maršruto stoteles"

  1. ausis

    Kaip gerai , ne tik aaklas , bet ir kurcias zmogus gales suzinot kokio numerio autobusas sustojo stotelej 🙂

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.