„Apple” atšaukia 1,8 mln. baterijų

„Apple” tapo antrąja kompanija, nukentėjusia nuo nekokybiškų „Sony” akumuliatorių baterijų. Dėl galimo užsidegimo pavojaus „Apple” atšaukė 1,8 mln. baterijų, naudotų „PowerBook” ir „iBook” kompiuteriuose. Prieš savaitę daugiau nei 4 mln. nešiojamųjų kompiuterių baterijų atšaukė didžiausias kompiuterių gamintojas „Dell”.

Abiejų gamintojų nešiojamuosiuose kompiuteriuose buvo naudotos „Sony Crop.” baterijos, į kurių elementus gamybos proceso metu pateko metalo dalelių. Ličio jonų elementuose tokios dalelės gali sukelti trumpąjį jungimą, o kartais net gaisrą.

„Apple” pranešė gavusi devynis pranešimus apie ličio jonų akumuliatorių baterijų perkaitimą jos nešiojamuosiuose kompiuteriuose. Dviejuose pranešimuose buvo minima, kad vartotojas patyrė nedidelius nudegimus, kitur buvo tik apgadintas turtas. Kompanijos pranešime pažymima, kad defektuotos baterijos naudotos tik senuose „Apple PowerBook” ir „Apple iBook” nešiojamuosiuose kompiuteriuose, tad naujų „MacBook” ir „MacBook Pro” savininkai gali jaustis saugūs.

Defektuotos baterijos buvo naudotos šiuose kompiuterių modeliuose: * 12″ „iBook G4″, baterijos modelis A1061. Serijos numeriai nuo ZZ338 iki ZZ427, nuo 3K429 iki 3K611, nuo 6C510 iki 6C626 * 12” „PowerBook G4″, baterijos modelis A1079. Serijų numeriai nuo ZZ411 iki ZZ427, nuo 3K428 iki 3K611 *15” „PowerBook G4”, baterijų modeliai A1078 ir A1148. Serijų numeriai nuo 3K425 iki 3K601, nuo 6N530 iki 6N551 6N601

Vartotojai, kurių kompiuteriuose yra minėti baterijų modeliai, raginami jas pasikeisti. Visos baterijų keitimo programos sąlygos pateiktos specialioje „Apple” svetainėje.

„Sony” baterijas naudoja ir kitos nešiojamuosius kompiuterius gaminančios kompanijos, pavyzdžiui, „Lenovo”, HP, „Gateway Inc.”, tačiau jų atstovai teigia, kad šių kompanijų kompiuterių vartotojams pavojus negresia. Pasak „Lenovo” atstovų, nors kompanija taip pat naudoja „Sony” baterijas, tačiau „Lenovo” inžinieriai patys kuria baterijas ir jas kruopščiai bando drauge su „Sony” inžinieriais. Pasak „Lenovo” atstovo spaudai, baterijos montavimo vieta karščio šaltinio atžvilgiu, baterijos elementų išdėstymas ir tolygus išsiskiriančios šilumos išsklaidymas lemia, ar kils problemų dėl kompiuterio baterijų, ar ne.

Rugpjūčio 14 d. „Dell Inc.” paskelbė atšaukianti 4,1 mln. baterijų. Šios baterijos buvo naudotos kompiuteriuose, pagamintuose nuo 2004 metų iki šių metų gegužės.

Elektronikos pramonė jau ne vienerius metai suvokia, kad ličio jonų baterijose gali kilti trumpasis jungimas, ypač naudojant dabartinius didelio elektrinio galingumo nešiojamuosius kompiuterius. 2005 metų gegužės mėnesį „Apple” jau teko atšaukti 125 tūkst. perkaistančių nešiojamųjų kompiuterių baterijų, kurios buvo pagamintos Pietų Korėjos „LG Chem Ltd.” padalinyje.

Tačiau šis baterijų atšaukimas yra kur kas rimtesnis. „Dell” atšaukė baterijų, kurios buvo naudotos mažiau nei 20 proc. visų tuo metu kompanijos parduotų nešiojamųjų kompiuterių. O „Apple” atšauktų baterijų skaičius sudaro daugiau nei 30 proc. visų tuo metu parduotų „Apple” nešiojamųjų kompiuterių. „Dell” savanoriškai pradėjo keisti blogas baterijas beveik dviem savaitėmis anksčiau nei „Apple”, todėl tai gali pakenkti geros ir savo vartotoju besirūpinančios „Apple” kompanijos įvaizdžiui. Juk mažai kas patikės, kad kompanija nežinojo apie problemas, susijusias su baterijomis.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Informacinės technologijos su žyma , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.