Javtokas: „Sustabdėme australų lyderius”

Geriausias pasaulio čempionato rungtynes sužaidęs Lietuvos rinktinės vidurio puolėjas Robertas Javtokas tikisi, kad lietuviai šiandien įrodys savo pranašumą ir prieš brazilus

Pasaulio vyrų krepšinio čempionate Japonijoje kovojanti Lietuvos rinktinė atranda savo žaidimo stilių. Įsižaisti pradeda ir komandos aukštaūgiai – per rungtynes su Kataro rinktine sužibėjo Kšištofas Lavrinovičius, o per itin svarbias rungtynes su australais lyderio vaidmens ėmėsi iki tol blankiai atrodęs Robertas Javtokas. Jis per 19 aikštėje praleistų minučių pelnė 16 taškų, po krepšiais sugriebė 12 atšokusių kamuolių, blokavo 2 metimus ir buvo vienas naudingiausių komandoje. Po mačo vidurio puolėjas džiaugėsi svarbia bei įspūdinga pergale ir tvirtino, kad per rungtynes su brazilais Lietuvos rinktinė sieks pasirodyti ne blogiau.

– Robertai, kas lėmė komandos pergalę prieš australus?

– Šios rungtynės mums buvo labai svarbios. Mačą pradėjome labai susikaupę, tačiau pabėgti nesisekė ir su australais tampėmės. Vėliau pavyko atitrūkti. Rungtynių pabaiga jau nebebuvo labai sunki, tačiau labai norėjome išlaikyti persvarą – galbūt paskutines vietas grupėje lems įmestų ir praleistų taškų santykis. Mąstėme tik kaip laimėti kuo didesniu skirtumu.

– Ką prieš rungtynes su australais akcentavo treneris?

– Pabrėžė, kad varžovai turi du pagrindinius žaidėjus, kuriuos reikia sustabdyti. Tai juodaodis gynėjas C.J.Brutonas ir Andrew Bogutas. Mums pasisekė įvykdyti šią užduotį, todėl ir rezultatas geras.

– Per pirmąsias trejas rungtynes tau nepavyko gerai pasirodyti. Kodėl?

– Taip, man nesisekė atrasti savęs, ir visa komanda žaidė šiek tiek kitaip, negu per mačą su australais. Per rungtynes su Kataru labai greitai prisirinkau pražangų. Išanalizavau savo klaidas, supratau, ką dariau ne taip, ir per rungtynes su australais žaidžiau šiek tiek kitaip.

– Sėkmingai kovojai su NBA lygoje rungtyniaujančiu Bogutu. Norėjai sau įrodyti, kad gali sėkmingai žaisti prieš NBA žvaigždę?

– Visada norisi gerai sužaisti prieš krepšininką, NBA naujokų biržoje pašauktą pirmuoju numeriu. Prieš pajėgų varžovų komandos vidurio puolėją visada norisi kuo geriau pasireikšti ir taip įrodyti savo vertę. Prieš Bogutą kovojau ir Atėnų olimpinėse žaidynėse. Tąkart man irgi neblogai sekėsi. Ar jis man parankus varžovas? Kol kas labai parankus, tačiau daugiau pasakyti bus galima po dar vienų rungtynių (juokiasi).

– Šios dienos mačas su brazilais lems, ar užimsite trečiąją vietą grupėje, nors joje galite likti net ir pralaimėję.

– Tai bus labai svarbios varžybos, kurias norime tvirtai laimėti. Brazilijos rinktinės žaidimo iki rungtynių su australais neanalizavome, nes rengėmės varžyboms su kitomis komandomis, tačiau tai labai stipri rinktinė.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.