Sučiupta dar viena legenda

JAV sukrėtė dar vienas didelis dopingo skandalas – teigiamas buvo legendinės sprinterės Marion Jones dopingo testas

Dienraštis „The Washington Post” viena spirmųjų paskelbė, kad penkiskart olimpinių žaidynių medalininkės 30-metės JAV lengvaatletės Marion Jones dopingo testas šalies pirmenybėse Indianapolyje birželio mėnesį buvo teigiamas. Pasak dienraščio šaltinių, oficialiai dopingo testo rezultatai neskelbiami, nes nepavyksta tiksliai nustatyti draudžiamo preparato sudėties. Žinoma, kad sportininkės organizme buvo aptikta eritropojetino (EPO). Apie tai pati M.Jones pranešė savo treneriui Steve’ui Riddickui. Jis prisipažino, kad sportininkė atsiuntė trumpąją žinutė mobiliuoju telefonu: „Ji parašė, kad organizme aptikta EPO. Pradėjau juoktis, tačiau Marion patvirtino, kad nejuokauja”.

M.Jones jau seniai yra kaltinama draudžiamų preparatų vartojimu, tačiau ji visada tai neigė, visi jos dopingo testai taip pat buvo neigiami. Todėl S.Riddickas tiki, kad antrojo testo mėginio turimo rezultatai paneigs dabartinius įtarimus.

„Galiu lažintis iš savo gyvybės, kad ji nevartojo dopingo”, – neabejojo treneris.

Jones per JAV čempionatą sugrįžo į didįjį sporta po to, kai 2003-aisiais pagimdė vaiką. Tą dieną, kai buvo atliktas dopingo testas, ji laimėjo 100 metrų bėgimo varžybas.

S.Riddickas tikina, kad joks sprinteris nenaudotų EPO, nes ji reikalingas ištvermei gerinti.

„Tai tiesiog nelogiška, – aiškino treneris. – Nebent ji pasiryžo viešai savižudybei”.

Tarptautinė lengvosios atletikos federacija (IAAF) sankcijų M.Jones atžvilgiu imsis tik tuomet, kai pirmojo testo išvadas patvirtins antrasis mėginys.

Tačiau žinia apie teigiamą dopingo testą jau pasklido po pasaulį ir sukrėtė daugelį garsių sportininkų. Atėnų olimpinių žaidynių 200 metrų bėgimo sidabro medalio laimėtoja, pasaulio čempionė Allyson Felix teigė negalėjusi patikėti, kad M.Jones vartojo dopingą.

„Daug jaunų mergaičių pradeda lankyti lengvosios atletikos treniruotes, nes Marion yra joms sektinas idealas, todėl tikiuosi, kad žinia apie dopingą nepasitvirtins, – sakė A.Felix. – Būtų labai liūdna, jei tai būtų tiesa”.

Penkis vasaros olimpinių žaidynių medalius M.Jones iškovojo 2000 metais Sidnėjuje (Australija). Ji tapo 100 ir 200 metrų bėgimo rungčių bei estafetės 4 po 400 metrų olimpine čempione.

Beje, penktadienį Jones nedalyvavo IAAF „Aukso lygos” serijos varžybose Ciuriche, nors buvo atvykusi į Šveicariją. Teigiama, kad namo į JAV ji skubiai išvykti turėjo dėl „asmeninių priežasčių”.

Šiais metais JAV sportą jau sukrėtė keletas dopingo skandalų. Didžiausio atgarsio sulaukė „Tour de France” dviračių lenktynių nugalėtojo Floydo Landiso ir olimpinio bei pasaulio 100 m bėgimo čempiono Justino Gatlino atvejai.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.