Šventoji kratosi podukros vaidmens

Antraeiliu vaidmeniu ilgą laiką tenkinusis Šventoji šią vasarą tapo rimta konkurente daugiausiai poilsiautojų iki šiol traukusiai Palangai.

Buvo tapę tradicija, kad į Šventąją važiuodavo ramybės ieškančios arba namų biudžetą nuo didesnių išlaidų saugančios šeimos. Šiemet vis daugiau turtingesnių klientų poilsį rinkosi būtent šiame miestelyje.

Būstus nuomojantys palangiškiai skundėsi, kad šiemet į pabaigą artėjantis sezonas – prastesnis nei pernai. Viena iš priežasčių – poilsiautojus nuviliojo Šventoji.

Tą pripažįsta ir patys Šventosios gyventojai, džiūgaudami gerokai padidėjusiu žmonių srautu. Apie konkurenciją su Palanga liudija ir gerokai šoktelėjusios nuomos kainos – jos Šventojoje šiemet išaugo 50 proc. ir beveik siekia galiojančias vasaros sostine tituluojamoje Palangoje.

Dviviečio kambario nuoma Šventojoje kainuoja nuo 70 iki 100 litų. Rasti būstą už žemesnę kainą pavyktų nebent dabar, vis dažniau prakiūrant dangui.

Tiesa, kai kurie nuomotojai, baigdami vasaros sezoną, pradėjo taikyti nuolaidas. Tad dabar lovą Šventojoje galima rasti ir už 25 litus.

Pavargo nuo Palangos

Daugelis šnekintų turizmo informacijos centrų atstovų ir poilsio organizatorių pastebi, kad lietuviai vis dažniau pasigenda ramybės ir triukšmingas poilsio vietas keičia į kur kas ramesnes bei nuošalesnes.

Palangai pirmenybę teikę kai kurie poilsiautojai prisipažįsta, jog iš kurorto grįžta labiau pavargę nei pailsėję. Nuobodulį varo pigios ir kasmet besikartojančios pramogos, tad natūralu, kad ieškoma alternatyvų kitokiam poilsiui nei triukšmingoje Palangoje.

Anot kambarius Palangoje nuomojančios ponios Nijolės, ieškantys ramybės poilsiautojai išties traukia į Šventąją arba renkasi užsienio kurortus.

Tiesa, pasitaikė atvejų, kai poilsiautojai grįžo į Palangą, nustebinti šiųmetinio Šventosios šurmulio.

Šventosios pakelėje sutikta ponia Marija džiaugėsi, kad čia važiuoja vis turtingesni klientai. Vietos gyventojai jau gali jiems pasiūlyti įvairesnių nuomojamų būstų ir net apartamentus.

Susirūpino paslaugų kokybe

Šventosios seniūno pavaduotoja Elena Vigelienė patvirtino, kad miestelis iš tiesų atsigauna. Vietos gyventojai džiaugiasi pelningu sezonu, kokio iki šiol nėra turėję.

Anot pavaduotojos, poilsiautojus į Šventąją traukė didesni ir gražesni paplūdimiai, nes kurorte jie susiaurėjo. Daugelis rinkosi paplūdimius tarp Palangos ir Šventosios, prie Ošupio tako, kur mažiau žmonių.

Gerų atsiliepimų E. Vigelienei teko girdėti ir apie pajūrio dviračių kelią.

Pasak pavaduotojos, šventojiškiai labiau pradėjo rūpintis poilsiautojų apgyvendinimo sąlygų gerinimu: padarė remontus, šiuolaikiškiau įrengė. Mat daugelis vietinių gyvena būtent iš kambarių nuomos.

Pigesnius ir prastesnius kambarius dabar neva siūlo tik vyresnio amžiaus žmonės, neįstengiantys pasirūpinti remontu. Tokį būstą žmogus gali išsinuomoti ir už 15 litų. Tačiau, anot seniūno pavaduotojos, už tokią žemą kainą rasti kambarį jau tampa sudėtinga.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Lietuvoje su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.