H.Daktaro šeimai – smūgis po smūgio

Kauno nusikaltėlių šulo Henriko Daktaro šeimai daugėja nemalonumų.

Įtariama, jog Užliedžiuose (Kauno r.) esančio pilį primenančio didžiulio namo gyventojai vogė elektros energiją.

Kas ir kaip suklastojo elektros skaitiklio rodmenis, aiškinasi kriminalistai.

Tyrimas turėtų sparčiau pajudėti į priekį, kai bus atlikta H.Daktaro namų elektros skaitiklio ekspertizė.

„Iš tiesų tokia byla tiriama. Aiškinamasi, kas tai padarė, kas padėjo”, – „Lietuvos rytui” patvirtino Generalinės prokuratūros organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus vyriausiasis prokuroras Algimantas Kliunka.

Paprašytas patvirtinti ar paneigti informaciją, kad įtarimai yra pareikšti H.Daktaro žmonai Ramutei Daktarienei, prokuroras teigė: „Įtarimai nėra faktas. Tai nėra procesinis sprendimas, nulemiantis kaltę”.

Skaitiklis sudomino per kratą

Praėjusių metų lapkričio 7-ąją H.Daktaras buvo sulaikytas dėl turto prievartavimo iš kauniečio Gintaro Kučio, pravarde „Kapucinas”, bei poveikio jam darymo.

Tądien po pietų kopėčiomis patekę į „Henytės” dvarą pareigūnai čia atliko kratą.

Teisėsaugininkus domino ne tik jau tirto nusikaltimo įkalčiai, bet ir įtarimai dėl elektros energijos vagystės. Jie buvo gavę informacijos, kad kriminalinio pasaulio šulo šeima klastoja skaitiklio rodmenis.

Kriminalistai patys negalėjo patikrinti šios informacijos, todėl kratos metu į H.Daktaro namus buvo iškviesti Vakarų skirstomųjų tinklų specialistai.

Analizuodami apskaitos duomenis, jie taip pat įtarė, kad iš vienos elektrą namui tiekiančios transformatorinės energija kažkur dingsta neapskaityta.

Kaune kalbama, kad šią transformatorinę ir antrąjį elektros įvadą H.Daktaras sovietmečiu savo lėšomis pasistatė kartu su kaimynu Valdemaru Dručiu.

Nepatiko skaičiavimo metodika

Vakarų skirstomųjų tinklų atstovė Laura Dabulytė „Lietuvos rytui” teigė negalinti komentuoti įtarimų dėl elektros energijos vagystės H.Daktaro šeimos name, kol policija atlieka ikiteisminį tyrimą.

Teisėsaugininkų žiniomis, iš pradžių buvo apskaičiuota, kad kriminalinio pasaulio šulas elektros tiekėjams gali būti skolingas daugiau nei 50 tūkstančių litų.

H.Daktarui atsidūrus už grotų, jo žmona sugebėjo pasiekti, kad ši suma būtų sumažinta iki 34 tūkstančių litų.

Teigiama, kad moteris pateikė įvairių dokumentų, liudijančių, jog kažkuriuo metu šeima nesinaudojo vienu ar kitu buitiniu prietaisu.

Tiekėjams aptikus skaitiklio rodmenų klastojimo faktą, nuostoliai yra skaičiuojami pagal daug metų galiojančią metodiką – tarsi visi buities prietaisai, įrenginiai būtų naudojami maksimalų laiką.

Buvo sulaikę specialistą

Įtariama, kad H.Daktaras galėjo naudotis vieno auksarankio kauniečio specialisto paslaugomis.

Šis vyras sugeba atsukti skaitiklio rodmenis ir paskui jį užplombuoti taip, kad elektros energijos tiekėjai to nepastebi.

Individualią įmonę turintis vyriškis buvo sulaikytas, jo namuose atlikta krata. Tačiau nepavyko surasti įrankių bei plombų, kurias jis naudodavo.

Manoma, kad taip įvyko, nes, ilgai rengiantis šiai kratai, vyrą kažkas įspėjo dėl galimų nemalonumų arba jis, sulaikius „Henytę”, pats ėmė slėpti įkalčius.

Po dviejų areštinėje praleistų parų kaunietis išėjo į laisvę, nors turima duomenų, kad šio žmogaus paslaugomis naudojosi ir daugiau nusikalstamo pasaulio atstovų ir net prabangius namus turinčių verslininkų.

Nubaudė žmoną ir dukterį

Sunkius metus gyvenančios „Henytės” šeimos narius šią vasarą galima dažnai pamatyti teismuose bei teisėsaugininkų kabinetuose.

Kartu su „Henyte” poveikiu nukentėjusiajam yra kaltinama ir jo žmona R.Daktarienė bei motina Jadvyga Daktarienė.

Birželio mėnesį dėl policijos pareigūnų įžeidimo ir chuliganizmo 4 tūkstančių litų baudomis teismas nubaudė ne tik H.Daktaro žmoną, bet ir dukterį Živilę Daktaraitę-Levanienę.

Neteko teisės vairuoti

Be to, R.Daktarienė iki rugsėjo 3-iosios negali pati sėsti prie automobilio vairo – jai penkiems mėnesiams atimta teisė vairuoti.

Tokia bausmė kaunietei paskirta po to, kai ji už įvairius eismo taisyklių pažeidimus surinko dešimt baudos taškų.

Paskutinis pažeidimas – 33 kilometrais pakaunėje viršytas greitis. Tai užfiksavo vaizdo kamera.

Teisė vairuoti R.Daktarienei buvo atimta dešimčiai mėnesių, bet teismas šį terminą balandžio 3-iąją sumažino perpus.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , , , , , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.