Teis ginklo konstruktorių A.Petrusevičių

Generalinė prokuratūra baigė tirti ir perdavė teismui buvusio Seimo nario, lietuviško šaunamojo ginklo kūrėjo Algirdo Petrusevičiaus baudžiamąją bylą.

68 metų A.Petrusevičius bus teisiamas dėl neteisėto disponavimo šaunamaisiais ginklais, šaudmenimis, sprogmenimis ir sprogstamosiomis medžiagomis. Jo ir dar dviejų kolegų baudžiamąją bylą nagrinės Kauno apygardos teismas, pirmadienį pranešė Generalinės prokuratūros atstovė spaudai.

Tyrimo metu kartu su Valstybės saugumo departamento pareigūnais atliktų kratų metu buvo paimta daugiau nei 600 įvairaus kalibro šovinių, beveik 2 kilogramai įvairių sprogstamųjų medžiagų, beveik 20 įvairių šaunamųjų ginklų – nuo mažo kalibro pistoleto iki granatsvaidžio, kurių laikymui kaltinamieji neturėjo leidimo, taip pat didelis kiekis šaunamųjų ginklų dalių bei jų pusgaminių.

„Algirdo Petrusevičiaus nuopelnų ir darbų mūsų valstybės labui prokuratūra neginčija, tačiau įstatymas visiems vienodas – jei tavo pomėgis yra šaunamieji ginklai, reikia gauti leidimą juos laikyti, nešioti ar kolekcionuoti. Darant tai be leidimo, tenka atsakyti už savo veiksmus”, – sako bylą tyręs prokuroras Aidas Mažeika.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.