Studentų nuolaidoms vasarą – įstatymo pataisa

Dieninių skyrių studentams nuo kitos vasaros realu visus metus tolimojo reguliaraus susisiekimo autobusais keliauti pigiau. Tai Lietuvos studentų sąjungos(LSS) atstovams patvirtino naujoji Švietimo ir mokslo ministrė Roma Žakaitienė. Pirmajame susitikime su ministre nutarta inicijuoti nuolaidoms įtvirtinti būtinas transporto lengvatų įstatymo pataisas.

„Dar šia savaitę kreipsimės į Susisiekimo bei Švietimo ir mokslo ministrus, dėl bendros darbo grupės įstatymo pataisoms rengti sudarymo. Esame pasirengę aktyviai dalyvauti pataisų rengimo procese. Sieksime, kad Vyriausybė įstatymo pakeitimo projektą patvirtintų iki Naujųjų Metų”, – po susitikimo su Švietimo ir mokslo ministre kalbėjo LSS viceprezidentas Liutauras Kazlavickas.

Vasaros nuolaidas studentams parėmė ir Susisiekimo Ministerija. Ministerijos pareigūnų teigimu, pritarus įstatymo pakeitimui tolimojo reguliaraus susisiekimo autobusais vežėjams iš biudžeto papildomai reikėtų kompensuoti per 2 mln. litų.

Siekdama sumažinti teksiančią finansinę naštą valstybei, LSS dėl nuolaidų studentams vasaros mėnesiais taikymo pirmiausia kreipėsi į Lietuvos vežėjų asociaciją „LINAVA”. Gautame atsakyme paaiškinta, kad dėl blogų finansiškai laikų verslininkai taikyti lengvatas studentams vasarą negalės.

Primename, kad 50 procentų lengvata dieninio skyriaus studentams, nuo rugsėjo 1 d. iki liepos 1 d. važiuojantiems tolimojo reguliaraus susisiekimo autobusais, pateikus galiojantį Lietuvos studento pažymėjimą (LSP), Transporto lengvatų įstatyme nustatyta 2005 m. sausio 1 d.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Švietimas su žyma , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.