Automobilis taranavo bažnyčią

To Lietuvoje dar nebuvo – jaunuolis per mišias į maldos namus ketino įvažiuoti automobiliu. Tik kažin ar melstis.

Švč. Mergelės Marijos bažnyčioje Elektrėnuose vakarinės pamaldos penktadienį buvo tik prasidėjusios, kai pasigirdo automobilio variklio gausmas.

Kaip rašoma dienraštyje L.T., mišias aukojęs klebonas Jonas Sabaliauskas nieko blogo nepamanė, mat variklio burzgesį prie maldos namų ne kartą buvo tekę girdėti ir anksčiau. Į mišias artimieji atveždavo vieną neįgalią tikinčiąją. Dvasininkas pamanė, kad tai neįgali moteris šį kartą šiek tiek vėluoja.

Tačiau po akimirkos pasigirdo trenksmas, pabiro stiklo šukės. Kunigas pamatė į bažnyčią mėginančio įvažiuoti automobilio priekį. Bet to padaryti nepavyko – mašina netilpo pro duris.

Automobilis „Mercedes-Benz” trūktelėjo atgal, apsisuko šventoriuje ir nurūko. Mašina sulaužė maldos namų durų fiksatorių, jai išdužo priekinis žibintas.

Rado uoli tikinčioji

Bažnyčioje tuo metu buvo nedaug žmonių. Tikintiesiems susidarė įspūdis, kad jeigu „Mercedes-Benz” būtų prasispraudęs pro duris, automobilis būtų privažiavęs iki pat altoriaus.

Jei ne viena uoli tikinčioji, chuligano vairuojamo automobilio nebūtų pavykę surasti. Tačiau eidama po mišių namo ji viename Elektrėnų gyvenamojo namo kieme pastebėjo automobilį „Mercedes-Benz”, kurio priekinis žibintas buvo sudaužytas. Moteris apie tai pranešė policijai. Netrukus policininkai „Mercedes-Benz” vairuotoją vilnietį Marių Jarašių apklausė. Šis tikino bažnyčią sumaišęs su garažu. Pareigūnai jam nustatė lengvą girtumo laipsnį.

Duris greitai sutaisė

Anot Elektrėnų policijos Viešosios tvarkos ir eismo priežiūros skyriaus viršininko Audriaus Judicko, chuliganui surašytas protokolas ir perduotas kolegoms Vilniaus policininkams. Šie nuspręs, kaip bausti M.Jarašių. Jam gresia bauda nuo 1000 iki 1500 litų arba jis gali netekti teisės vairuoti automobilį nuo 1 iki 1,5 metų. Policija nustatė, kad šturmuodamas bažnyčią M.Jarašius vairavo automobilį neturėdamas su savimi vairuotojo pažymėjimo. Pareigūnai bažnyčios klebono J.Sabaliausko pareiškimo nesulaukė, nes maldos namams padaryti nuostoliai – nežymūs. Neužsidarančias duris vyrai greitai sutaisė.

Beje, kadaise Elektrėnuose chuligano vairuotojo Mariaus tėvas Jonas Jarašius buvo iškeltas kandidatu į Seimą. Jį iškėlė Krikščionių demokratų sąjunga.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.