Tomui ir Džeriui – nemalonumai dėl rūkymo

Katinas ir peliukas – žymieji animacinio serialo „Tomas ir Džeris” herojai Didžiojoje Britanijoje turi rimtų nemalonumų: jiems gresia nuobaudos už rūkymą ekrane.

Nepriklausoma žiniasklaidos priežiūros institucija „Ofcom” gavo skunda iš žiūrovo, kurį papiktino „Tomo ir Džerio” nuotykių epizodai, kuriuose rūkoma.

Viename tokių epizodų (serijoje „Tomas Teksase”) katinas bando suvilioti dailią katytę susisukdamas ir prisidegdamas cigaretę. Kitoje serijoje Tomo teniso partneris per visą žaidimą rūko didžiulį cigarą.

„Ofcom” teigia, kad rūkymas per televiziją gali normalizuoti rūkymą ir kad į tai negalima numoti ranka. Kompanija „Turner” sutiko iškirpti rūkymo scenas iš animacinio serialo.

„Ofcom” rekomendavo iškirpti scenas, kuriose rūkymas atrodo patrauklus, žavingas ir suteikiantis drąsos, tačiau tai nereiškia, kad visos rūkymo scenos privalės būti iškirptos.

„Ofcom” taip pat pareiškė, kad rūkymas galėjo būti labiau toleruojamas kai filmukai pirmą kartą pasirodė ketvirtajame dešimtmetyje, bet pabrėžė, kad seriale, kurio auditorija tokia jauna, turėtų būti vengiama žalingų įpročių propagavimo.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Įvairenybės su žyma , , .

1 atsiliepimas į "Tomui ir Džeriui – nemalonumai dėl rūkymo"

  1. MANTAS

    GALIU TIEK PASAKYT GERAS

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.