Policininkai geri nebebus

Policininkai nebenuolaidžiaus kelių eismo taisyklių pažeidėjams.

Eismo sergėtojai žada labiau atkreipti dėmesį, ar automobilių keleiviai užsisegė saugos diržus, o motociklininkai pasirūpino šalmais.

Vairuotojai yra įpratę, kad į saugos diržus policijos pareigūnai žiūri atlaidžiai. Ypač diržų nelinkę užsisegti ant galinės automobilio sėdynės sėdintys keleiviai.

Motociklininkai ir motorolerių vairuotojai net nustemba, kai pareigūnai nubaudžia dėl to, kad nedėvėjo šalmo.

Eismo priežiūros skyriaus Administracinės veiklos poskyrio viršininkas Alvydas Katkauskas tvirtino, kad eismo dalyviai patys turi būti protingi ir pasirūpinti apsaugos priemonėmis, tačiau daugelis to nedaro arba yra primiršę taisykles.

Pagal eismo taisykles saugos diržus privalo užsisegti visi automobilio keleiviai nepriklausomai nuo to, kur jie sėdėtų, – ant priekinės sėdynės ar ant galinės.

Vaikams iki trejų metų ant galinės sėdynės privalo būti įtaisytos specialios kėdutės. O norintiems sėdėti šalia vairuotojo tokių sėdynių nebereikia tik sulaukus 12 metų ir vaiko ūgis negali būti mažesnis nei 150 centimetrų.

Važinėjantys motociklais, motoroleriais turi užsidėti tam skirtus šalmus. Dviratininkams ši taisyklė netaikoma, tačiau A.Katkausko nuomone, dėl saugumo šalmus reikėtų dėvėti ir jiems.

Klaipėdos miesto vyriausiojo policijos komisariato Eismo priežiūros skyriaus duomenimis, per šių metų pusmetį buvo užregistruota 8 tūkstančiai 150 kelių eismo pažeidimų. Iš jų – 741 dėl saugos taisyklių nesilaikymo.

Už šių taisyklių nesilaikymą pareigūnai gali nubausti nuo 25 iki 50 litų bauda. A.Katkauskas patikino, kad, užregistravus tokį didelį pažeidimų skaičių, pareigūnai nebenuolaidžiaus.

Eismo priežiūros specialistai prasitarė, kad numatomos ir specialios akcijos, padėsiančios sudrausminti pažeidėjus.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Transportas su žyma , , .

1 atsiliepimas į "Policininkai geri nebebus"

  1. Geras

    galetu kokia komisa patikrinti ar policijos pareigunai segi dirzus tarnybos ir netarnybos metu jie turi duoti pavyzdi keliu eismo eilinem dalyviui

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.