Skandalingo išpuolio tyrimui mestos sustiprintos pajėgos

Bėglių automobilis ir jo savininkas rasti, likusieji bendrai tebeieškomi

Įžūlumu pribloškiantis neblaivių chuliganų išpuolis, naktį į penktadienį surengtas prekybos ir pramogų centro „Mega” prieigose, sulaukė padidinto Kauno apygardos prokuratūros vadovų dėmesio. Neslepiama, kad tai susiję su šeštadienio „Kauno dienos” publikacija.

Sušauktas skubus pasitarimas

Šeštadienį Kauno apygardos vyriausiojo prokuroro pavaduotojo Nerijaus Marcinkevičiaus kabinete buvo sušauktas skubus pasitarimas, kuriame tartasi dėl kaip įmanoma efektyvesnio miesto teisėsaugininkų atkirčio šio išpuolio rengėjams.

Iki šio pasitarimo buvo pavykę rasti į žmonių būrį įvažiavusį „Audi 100” savininką bei jo automobilį. Kas nusikaltimo metu jį vairavo bei išpuolio bendrai dar buvo nustatinėjami.

Kaip jau rašyta, kam priklauso „Audi 100”, kuriuo, kaip manoma, tyčia įvažiuota į žmonių būrį, nustatyta dar tą pačią naktį. Automobilio valstybinius numerius, dviejų žmonių sužalojimo aplinkybes bei pabėgimą iš nusikaltimo vietos įamžino „Megos” apsaugos vaizdo kameros.

Tačiau rasti „Audi 100” savininką pavyko tik penktadienio pavakarę. Kaip jau rašyta, kad ir kiek pareigūnai tądien skambino į trisdešimt ketverių metų V.J. buto Baltų prospekto daugiaaukštyje duris, niekas jų neatidarė.

Vienas jau apklaustas

Patekti į V.J. butą pavyko tik pavakarę. Per apklausą jo šeimininkas prisipažino buvęs nakties įvykių prie „Megos” vietoje, tačiau dėl girtumo nedaug ką prisimena.

V.J. teigimu, prie „Audi” vairo įvykio metu sėdėjo ne jis. Nebuvęs jis tą vakarą ir boulingo klube „Amerigo”. Sugėrovams ten nuėjus, jis neva girtas miegojęs automobilyje.

Padedant V.J., apdaužytas „Audi” tą pačią pavakarę rastas prie vieno Milikonių gatvės kotedžo. Viena iš prielaidų – šiame kvartale gyvena ir kažkas iš likusių chuliganų ekipažo narių.

Remiantis V.J. parodymais, tuo metu, kai „Audi” rėžėsi į žmonių būrį, automobilyje buvo keturi žmonės. Pirminiais duomenimis, visi – kauniečiai. Ar jie iki šio įvykio buvę policijos akiratyje, tikslinama. Savaitgalį ne tik tikslintos jų asmenybės, bet ir tęsta paieška.

„Audi 100” savininkas V.J., prokuroro N.Marcinkevičiaus duomenimis, Kauno kriminalistų akiratyje iki šiol nebuvo.

Medikų rankose – ir aukų, ir chuliganų likimas

Pasak šeštadienį skubų prokurorų bei policijos pasitarimą surengusio N.Marcinkevičiaus, jiems taip pat kilo įtarimų, kad minėtas išpuolis buvo tyčinis.

Jeigu tai pavyktų įrodyti, pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl avarijos, per kurią nukentėjo du žmonės, sukėlimo gali būti perkvalifikuotas į pasikėsinimą padaryti kur kas sunkesnį smurtinį nusikaltimą.

Pasak prokuroro, šios bylos perspektyva priklausys ir nuo galutinio medikų verdikto apie nukentėjusiųjų patirtus sužalojimus.

Kaip patikslino sužeistųjų bendradarbiai iš vienos statybos ir remonto paslaugas teikiančios Kauno bendrovės, direktoriui konstatuotas kaukolės pamato lūžis. Jo būklė tebėra sunki, tačiau iki šeštadienio apsieita be operacijos.

Kaip jau rašyta, kitos šios bendrovės darbuotojos patirtos traumos lengvesnės (sumušta galva bei nugara), tačiau baiminamasi, kad jos neturėtų įtakos nukentėjusiosios nėštumui.

Į pagalbą pasitelkti operatyvininkai

Buvusiųjų kartu su sužeistaisiais teigimu, nuo patirto šoko atsigauti nelengva.

„Kaip prisimenu, nedaug trūko, kad būtume ištaškyti kaip kėgliai, kuriuos vos prieš penkiolika minučių patys numušinėjome”, – praėjus parai po įvykio dienraščiui teigė viena šios šešių asmenų grupės moterų, kuriai taip pat pavyko laiku sureaguoti į klastingą „Audi” vairuotojo manevrą.

Po šeštadienį Kauno apygardos prokuratūroje surengto pasitarimo, į kurį kviesti ne tik avariją tiriančios Kauno policijos eismo priežiūros tarnybos pareigūnai, juos kuruojantys prokurorai, bet ir pirmųjų kolegos iš Kauno vyriausiojo policijos komisariato Smurtinių nusikaltimų tyrimo tarnybos, tolesniam šio įvykio tyrimui sudaryta speciali grupė iš jau minėtų policijos tarnybų pareigūnų.

Kriminalistų uždavinys – padėti kolegoms iš Eismo priežiūros tarnybos ieškant kitų iš nusikaltimo vietos pabėgusio „Audi 100” ekipažo narių. Pirminiais duomenimis, vakar sprendžiant šią problemą dar neturėta kuo pasigirti, tačiau šeštadienio popietę, praėjus beveik parai po pirminės apklausos, dviem paroms sulaikytas „Audi 100” savininkas V.J. Ar kreiptis į teismą dėl jo suėmimo, bus sprendžiama šiandien.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.