V.Adamkus nesuteikė pilietybės K.Douglas

Lietuvos prezidentas Valdas Adamkus, vykdydamas Konstitucijos ir įstatymų jam suteiktus įgaliojimus bei įvertinęs visas aplinkybes, priėmė sprendimą nesuteikti pilietybės išimties tvarka Jungtinių Amerikos Valstijų pilietei Kathrynai Douglas.

Lietuvos Respublikos Konstitucija ir Pilietybės įstatymas įtvirtina šalies vadovo teisę suteikti Lietuvos Respublikos pilietybę išimties tvarka.

„Tai labai atsakinga pareiga, nes ši teisė įpareigoja atsakingai įvertinti visas aplinkybes”, – aiškino šalies vadovas.

Prezidento spaudos tarnyba praneša, kad dėl itin griežtų Lietuvos Respublikos pilietybės suteikimo išimties tvarka reikalavimų per pastaruosius dvejus metus ji nebuvo suteikta nė vienam to prašiusiam asmeniui.

Neseniai Seimas priėmė prezidento pateiktas Pilietybės įstatymo pataisas, kuriose numatyta, kad pilietybė išimties tvarka gali būti suteikiama atsižvelgiant ir į viešąjį interesą bei Lietuvos vardo garsinimą.

„Svarstydamas K. Douglas prašymą, vadovavausi ne tik Konstitucijos ir įstatymų suteiktais įgaliojimais, bet atsižvelgiau ir į kitas svarbias aplinkybes, keliančias abejonių dėl teigiamo sprendimo konstitucingumo”, – savo sprendimą aiškina V.Adamkus.

„Įvertinęs daugelio teisės specialistų nuomonę ir Pilietybės reikalų komisijos rekomendaciją, kuri yra patariamojo pobūdžio, nutariau nesuteikti K.Douglas pilietybės išimties tvarka. Tokiai mano nuomonei pritarė ir pagal Konstituciją dekretą dėl pilietybės turintis pasirašyti vidaus reikalų ministras”, – sakė prezidentas.

Jis teigia suprantąs, kad ilgai lauktas sprendimas gali nuvilti daugelį krepšinio mėgėjų, sporto organizacijų vadovų, taip pat visuomenės atstovus, kurie aktyviai rėmė JAV sportininkės K.Douglas apsisprendimą atstovauti Lietuvos moterų krepšinio rinktinei.

„Asmeniškai aš labai norėčiau matyti šią sportininkę Lietuvos valstybei atstovaujančią būsimose moterų krepšinio pasaulio pirmenybėse. Tačiau, vykdydamas man pavestas prezidento pareigas, kitokio sprendimo priimti negalėjau”, – pabrėžė šalies vadovas.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Lietuvoje su žyma , , , , .

2 atsiliepimai į "V.Adamkus nesuteikė pilietybės K.Douglas"

  1. ojojoi

    nors karta protingai pasielge Prezidentas.O kaip vyrai krepsininkai,ar irgi gavo pilietybes?kaip jie zaidzia uz Lietuva,taip gali zaisti ir ta panele

  2. Fredas

    …na pagaliau!!! Dabar jau zinom, kad musu prezidentas gali ne tik tureti nuomone, bet ir priimti savarankiska sprendima…

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.